Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei åpner helselab i Europa

I et lyst og luftig lokale i utkanten av Helsinki har Huawei bygget sitt første Health Lab i Europa.

Skrevet av / 27.10.23 - 16:38
Huawei åpner helselab i Europa

Huawei ser et voksende behov innen helse- og fitnessmarkedet og fortsetter å investere i forskning og utvikling på dette feltet for å møte den økende globale etterspørselen fra forbrukerne.

Huawei har allerede to helselaboratorier i Kina, men åpner nå sitt første i Europa, nærmere bestemt i Finland. L&B Home var på plass på åpningsdagen og fikk oppleve lokalene på nært hold.

I helselaben finner du et vitenskapelig forskerteam bestående av seks doktorgrader og 20 eksperter fra sju forskjellige EU-land, som hovedsakelig jobber innenfor fem hovedområder: fysiologi, kunstig intelligens, maskinlæring, programvaretesting og programvareteknikk. Dette sikrer at alle aspekter av helse- og treningsforskningen er på toppnivå.

Sjefsforsker på anlegget er Petri Wiklund, med doktorgrad i idretts- og treningsmedisin. Og det tar ikke mange minutter i prat med Petri før man skjønner at han stortrives på sin nye arbeidsplass og i sitt nye miljø. Naturligvis er dette utrolig spennende hvis man i likhet med Petri er engasjert i trening og helse. Slik forteller Petri det selv: ”My research interests are deeply rooted in understanding the effects of early life exposures on later life Health outcomes and the development trajectories of physical activity and fitness and other Health behaviors and their impact on chronic disease risks. Beyond academic interests, I’n driven by a passion for creating cutting-edge wearable technologies and Health products ensuring practical applications for every day life.” (Foto: Åsa Warme Hallén).

For å få så gode og nøyaktige målinger som mulig, uten å gjøre det «på ordentlig», er det satt opp fem ulike miljøer der du kan teste mer enn 20 ulike idretter og måle over 200 fysiologiske og biomekaniske indikatorer. Blant disse finner du et motstrømsbasseng, en skisimulator, en multifunksjonell tredemølle, en instrumentert tredemølle og et åpent treningsrom der du kan finne ulike apparater for kardiovaskulær trening (trening for å forebygge fremtidige hjerteinfarkt, fedme og diabetes).

For å sikre at målingene blir nøyaktige og at svømmernes prestasjoner blir riktig vurdert, har de bygget et eget motstrømsbasseng i rustfritt stål i laboratoriet. Bassenget måler 2,7×6,4 meter og har en dybde på 1,6 meter. Det har dynamiske vannstråler som kan gi en regulerbar vannstrøm på opptil 350 m3 i timen, og som gjør det mulig å endre vanntemperatur og -kvalitet (Foto: Åsa Warme Hallén).
Skisport er veldig populært i Europa, og laboratoriet har anskaffet en skisimulator med justerbar hastighet, helling og interaktive ruter og porter. Den er også utstyrt med sensorer som registrerer brukerens fart, posisjon, carving-vinkler, krefter og prestasjonsdata (Foto: Åsa Warme Hallén).

Den multifunksjonelle tredemøllen har en bredde på 3,5 meter og en lengde på 2,7 meter. Dette byr på rikelig med plass til å prøve ut ikke bare løping, men også sykling, rullestolkjøring og rulleski, med en justerbar hastighet på opptil 50 km/t. Tredemøllen kan importere GPX-data fra GPS-enheter for å simulere virkelige terreng og ruter, noe som gir brukerne et virkelighetsnært testscenario som måler treningskapasiteten deres mer nøyaktig i testen. Kameraet registrerer ytelsen på en vitenskapelig måte og gir umiddelbar tilbakemelding slik at teknikken kan forbedres i sanntid.

En person i rullestol har helt andre forutsetninger enn en person som er i stand til å bevege seg uten hjelpemidler. Muskelmassen ser helt annerledes ut. Her testes og måles resultatene til den finske paralympieren Esa-Pekka Mattila (Foto: Åsa Warme Hallén).
Skjermen foran utøveren, som viser hendelsesforløpet i sanntid, er ikke bare nyttig for brukeren, men gir også utviklingsteamet verdifulle data for å forbedre fremtidige produkter (Foto: Åsa Warme Hallén).

Alt som skjer måles både ved hjelp av avansert utstyr og ved hjelp av Huawei Watch GT 4 – selskapets nyeste smarte treningsklokke. Smartklokken vil også bli brukt til å evaluere menneskets kardiopulmonale kapasitet (maks O2-volum), noe som vil gjøre det mulig for forskere å evaluere treningsytelsen på en mer vitenskapelig måte, og også vurdere treningskapasiteten mer nøyaktig for å forbedre treningssikkerheten.

Helse i framtiden

For å forbedre forbrukernes liv gjennom innovativ teknologi innen helse og trening samarbeider Huawei aktivt med lokale finske institusjoner og europeiske eksperter. Det tror vi lover godt for fremtiden!

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi trente mer i fjor

Sykkeltrening innendørs med Garmin

Nytt helselab i Europa

Fitbit blir smartere

Tøff klokke for tøffe karer

Hybridklokke fra Withings

Videreutviklede beinledningshodetelefoner

Garmins nye smartklokker

Suunto Vertical lades av sollyset

Løpere får Amoled-teknologi

Huawei Watch GT 3 SE

Lyd & Bilde
Scroll to Top