Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

TEST: Huawei Watch GT 4

Pen klokke med utmerket batteri

Med sin tradisjonelle design er Huawei Watch GT 4 noe for den som ikke vil se nerdet ut.

Skrevet av / 21.10.23 - 08:39
Huawei Watch GT 4
Jonas Ekelund

Selv om vi på våre breddegrader ikke ser noen Huawei-mobiler lenger, er Huawei aktive innenfor datamaskiner, nettbrett, rutere, treningsarmbånd og helseprodukter. Og så klokker, selvfølgelig. Vi har testet alt fra opprinnelige Huawei Watch og Watch 3 Pro til GT2e og GT3. Og selv om vi er litt skuffet over at vi aldri fikk se Watch Ultimate, var vi likevel spente på å se hva de har funnet på med GT 4.

Foto: Huawei

Selve klokken

Denne testen er utført med 46 mm-størrelsen i stål (kalt grå), men finnes også i sort med gummiarmbånd, samt en mer elegant 41 mm-størrelse i fargene hvit med lærarmbånd, sølv med stålarmbånd i gull- og sølvfarge, samt gyllen med Milanese-armbånd i gullfarge. Funksjonen er lik, men den mindre størrelsen har blant annet kortere batteritid. Apropos armbåndene er det greit å vite at man kan benytte standardarmbånd også, slik at man ikke bare er henvist til Huaweis modeller.

Huawei Watch GT4_Grey_Back_JPG_20230727 Huawei Watch GT4_Grey_Front side right_JPG_20230727
<
>
Foto: Huawei

 

Den er ingen liten og nett klokke med sine 126 gram inklusiv stålarmbåndet, sammenlignet med de 77 grammene som Apple Watch Series 9 med et Milanese loop-armbånd veier. Selv om man venner seg til det, merker man at man har en klokke på seg. Stålarmbåndet er imidlertid behagelig å ha på, og man kan enkelt to bort eller legge til armbånd for å få riktig størrelse. Derimot er GT 4 en stilfull klokke som man ikke trenger å skamme seg over å ha på, være seg om man har jeans, dress eller drakt. Vi forstår hvorfor lanseringen av den hadde Fashion Forward som slagord. Og da er likevel denne klokken den mest maskuline modellen.

Huawei Watch GT4 watchband Huawei Watch GT4 close
<
>
Huawei Watch GT 4 (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Skjermen har et AMOLED-panel med bra oppløsning for å føles skarp og lettlest og ha en stor betraktningsvinkel. Den svarer bra på sveipinger og trykk, uten noen forsinkelser. Skjermen lyste også opp da vi hevet armen for å se på klokken. Navigeringen gjøres ellers med en tradisjonell krone man kan trykke og vri på, samt en sideknapp. Klokken har høyttalere og mikrofon som i nødstilfeller kan brukes til samtale via mobilen, da det ikke finnes eSIM. Noe som virkelig imponerte oss, var imidlertid tiden. Klokken hevdes å holde i 14 dager, og vi ladet den faktisk bare to ganger på en måned!

Det er en åpenbar mangel på kjente apper i appgalleriet. (Skjermbilde App Gallery)

Funksjoner og apper

Under panseret kjører klokken av kjente årsaker ikke Googles Wear OS, men Huaweis egen Harmony OS. Appen finnes heller ikke på Google Play Store eller Apple App Store, men må lastes ned via Huaweis nettside. Det merkes at Huawei har havnet litt på utsiden, da den Motorola-mobilen vi paret den sammen med, vegret å la Huaweis app få tillatelse til meldinger da den ble bedømt som usikker.

Klokkens funksjoner og innstillinger finner man i helseappen. (Skjermbilde Huawei Health)

Harmony OS er generelt sett et hyggelig klokke-operativsystem som føles brukervennlig. I den siste versjonen har vi blant annet fått skjermer med de vanligste appene og målingene som man kjapt kan sveipe gjennom.

Les også Til den aktive En bra og brukervennlig treningsklokke trenger nødvendigvis ikke koste skjorta.

Klokken kommer med nødvendige apper som trening, helse, kalender, stoppeklokke, oppgaver, kart (UPetal Maps) og lignende Derimot finnes det ikke mange andre populære klokkeapper som Spotify, kjente treningsapper, smarte hjem-apper, Google Maps eller apper for lokaltrafikk eller radio. For ikke å snakke om savnet av muligheten for å legge inn kredittkort og betale med klokken.

Klokken måler kontinuerlig en mengde aspekter av helsen. (Skjermbilde App Gallery)

Trening og helse

Huawei har inkludert hakesleppende 100 typer trening i appen, noe som nesten er for mye til å orke å bla gjennom. Naturligvis finnes alt normalt som gange, løping, sykling og svømming, men da det er så mange alternativer, finnes det også mer spesielle typer som pilates og fekting. De gir alle en bra oppsummering av om man har oppnådd aerobisk trening, forbrenning av kalorier, gjennomsnittsfart og lignende. Klokken har nå treningsringer som må slås av når man har gjennomført treningen, et konsept vi kjenner igjen fra Apples klokker. Det må sies at ettersom Watch GT 4 markedsføres som en moteklokke, har vi i mer testet den som en smartklokke enn en treningsklokke. Vil man vite mer om hvordan Huaweis klokker fungerer for trening, kan vi anbefale vår tidligere test av Huawei Watch 3 Pro.

Les også Høy "vil-ha-faktor" En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Derimot har vi latt klokken ha kontroll på helseverdiene under testperioden. Den har for eksempel den nye True Seen hjerterytme-sensoren som skal bruke AI for å få bedre nøyaktighet, selv under forhold da det er vanskelig å få bra målinger. Den måler også oksygeninnholdet i blodet, hudtemperatur, og en balanse av disse, for å bedømme stressnivå og søvnkvalitet. Måleverdiene føles rimelige, og stemte bra overens med den andre klokken jeg hadde på samtidig gjennom perioden. Klokken har også en kalorilogg slik at man kan registrere måltidene og se at det er i balanse med treningsnivået. Det den derimot ikke har, er EKG-funksjonen vi finner på Pro-modellene.

Dette stemmer ikke i det hele tatt, jeg lider av søvnapné. (Skjermbilde Huawei Health)

Konklusjon

Er man bare ute etter en pen smartklokke som er enkel å bruke, som har bra treningsfunksjoner og pålitelige helsemålinger, og som har en rimelig pris – da må man definitivt vurdere Huawei Watch GT 4. Spesielt med tanke på den eksepsjonelle batteritiden. Men da må man være klar over at den lever litt i sitt eget univers, slik at man ikke må regne med at alle favorittappene finnes, eller at den kobles til andre kjente tjenester.

Med det sagt er dette den beste smartklokken vi har sett fra Huawei den siste tiden.

Karakter
Huawei Watch GT 4
Premium

Home mener

Fantastisk batteritid. Luksuriøs design. Rimelig pris. Bra pulsmåler. Begrenset tilbud av apper. Ingen store forskjeller fra GT 3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top