Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Toy Story 5 tar form

Disney / Pixar hyrer inn animasjonslegende til prestisjeprosjektet.

Skrevet av / 13.06.24 - 13:46
Toy Story 5 tar form

Det er få filmer vi ser mer frem til enn Pixar-filmene fra Disney-konsernet. Teknisk kvalitet er i en helt annen liga enn alle andre i bransjen, i tillegg makter de (som oftest) den vanskelige kombinasjonen med å både underholde de minste og de eldste i familien.

De har servert oss mesterverk som Finding Nemo, Ratatouille, WALL-E, Toy Story 3, Inside Out, Coco og Soul. Alle filmer som underholder hele familien, som har så mange lag og en dypere historie, at både de minste og familiens litt eldre garde vil finne stor glede – samtidig som de kombinere teknisk overlegenhet med en god, engasjerende og sjelfull historie.

I fjor sommer kom den 27. filmen, Elemental, men det hele startet helt tilbake i 1995, med en litt sliten cowboyleke ved navn Woody (Tom Hanks) og en hypermoderne romleke, Buzz (Tim Allen).

Les også Toy Story 1-3 3D Det var en meget skeptisk anmelder som en kald marsdag i det herrens år 1996 satte seg godt til rette i storsalen på Klingenberg kino i Oslo. Plutselig var det ikke lenger ”godt nok” med tradisjonell, håndtegnet animasjon, fremtiden var her – og den var digital. Vel, vel, vi fikk nå se på det.

Siden Toy Story har Pixar-studioet blendet oss med overlegen kvalitet i sine dataanimerte kunstverk; så fikk da også gjennombruddsfilmen hele tre oppfølgere (1999, 2010, 2019).

Om to år kommer, noget overraskende, den femte Toy Story-filmen.

 

Den mektige toppsjefen i Disney, Bob Iger, kunngjorde allerede tidlig i fjor at de jobbet med en femte film i franchisen – det til tross for at fjerdefilmen ble annonsert som seriens avsluttende kapittel.

Nå er det bestemt at Toy Story 5 får sin globale kinopremiere den 19. juli 2026.

Les også Woody takker av 24 år etter sin banebrytende debutfilm takker Toy Story-gjengen for seg, i en solid, men ganske så overflødig, fjerdefilm.

Den største nyheten er dog at Pixar har hyret inn en av de mest erfarne animasjonslegendene til å regissere filmen: Andrew Stanton.

Stanton har vært med så lenge i gamet, at han var ansvarlig for manuset allerede for den første Toy Story-filmen (1995). I tillegg var han manusansvarlig for både Toy Story 2 og 3.

Toy Story 4 (Foto: Disney / Pixar)

Sjefen hos Pixar, Pete Docter, har også bekreftet at Tim Allen vil returnere i rollen som Buzz Lightyear, mens de fortsatt er i forhandlinger med Tom Hanks. Docter lover oss en “overraskende” femtefilm.

Les også Vår nye sjelefrende Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.

Stanton var også med på utviklingen av Toy Story 3. Her vil vi minne om at tredjefilmen, meget vel fortjent, vant Oscar for beste animasjonsfilm (2010) – en film L&B like godt kåret til Årets Beste film!

Toy Story 4 (Foto: Disney / Pixar)

Stantons regidebut kom med klassikeren Finding Nemo (2003), som er en av Disneys mest innbringende filmer noensinne. I tillegg har han regissert både WALL-E og Finding Dory. For både WALL-E og Nemo hanket Stanton inne Oscarpris for beste animasjonsfilm.

Les også Hurra! For en remake Med remaken av 1980-tallsserien serverer Disney+ en av årets mest interessante TV-opplevelser.

Vi krysser fingrene for at Pixar-gjengen ikke kun lager en nostalgisk film for å fylle opp Disneys pengebinge, men kommer med nok en enestående, engasjerende og rørende historie – Toy Story-universet verdig. Med Stanton bak roret bør filmen være i de beste hender.

Toy Story 5 (Foto: Disney / Pixar)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

Scroll to Top