Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kommer første nordiske originalserie fra Prime Video

Endelig tar Prime video grep, og satser på lokalprodusert innhold.

Skrevet av / 18.05.22 - 10:41
Nå kommer første nordiske originalserie fra Prime Video

Prime Video er i antall (globale) abonnenter faktisk den største strømmetjenesten av dem alle, men Jeff Bezos’ baby er fortsatt en mygg i Norden; i et marked som domineres av Netflix, Disney+, Viaplay og HBO Max.

Med kvalitetsserier som Bosch, Goliath, Jack Ryan, The Boys, Carnival Row, Hunters, Outer Range og The Marvelous Mrs. Maisel har Prime Video befestet sin posisjon i markedet. Men, om er det ett konkurransefortrinn den amerikanske giganten, til nå, har manglet, så er det fraværet av lokalprodusert, nordisk innhold.

Les også Let's change the business! Kun noen uker igjen til vi nok en gang kan nyde den etterlengtede, fantastiske, Mrs. Maisel!

Dette er et segment der Netflix, HBO Max og Viaplay har fått regjere, med serier som blant annet Ragnarok, Quicksand, Kamikaze, Pørni, The Rain, Kastanjemannen, Beforeigners og Clark.

Det var i mars i fjor at Prime Video annonserte at de skulle øke satsingen, og tilstedeværelsen, i Norden – nå lanserer de sin første nordiske originalserie, den svenske Toppen.

Les også En av de beste sesongene Den dedikerte LA-politietterforskeren takker av med en bunnsolid avslutningssesong.

Toppen er en politisk satire-serie som handler den overambisiøse pressesekretæren Lisa som forsøker å få sin forfengelige og selvopptatte sjef Roxanne å gå fra å være velferdsminister til å bli Sveriges nye statsminister.

I serien får vi følge et valgår i Sverige med det regjerende sosialistpartiet, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som sliter med dalende velgeroppslutning i opinionen. De kjemper hardt for å beholde makten mens det bare er seks måneder igjen til valgdagen. Den ambisiøse pressesekretæren Lisa jobber for Velferdsdepartementet, et slapt populistisk initiativ fra regjeringen og hele Riksdagen, for å vise at de faktisk «bryr seg om velferden». Lisa sliter daglig med å få den selvgode ministeren Roxanne til å prestere på topp og holde henne smilende for kameraene. Som et lyn fra klar himmel får de en umulig forespørsel fra partiets spinndoktor – den hardhudede valggeneralen Kaminsky. Roxanne skal bli frontfiguren i årets valg – et valglokomotiv.

Prime Video Toppen Photo credit Ulrika Malm 2 Prime Vide Karin Lindstrom 6
<
>
Toppen, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Sammen legger de ut på en strabasiøs reise til toppen. Men hva er egentlig Kaminskys plan? Tror han på Roxanne, eller har han andre motiver? Serien følger karakterene i deres komiske kamp om makten, mens klokken tikker mot valgdagen.

I hovedrollene finner vi Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Robert Gustafsson (Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, Den usannsynlige morderen).

Les også Hvem drepte Olof Palme? 28. februar 1986 ble Sverige statsminister skutt ned og drept i Stockholm – 34 (!) år senere konkluderte politiet.

I pressemeldingen kommenterer Georgia Brown, Head of European Originals, Amazon Studios, Nordensatsingen:

Vi er glade for å samarbeide med det talentfulle teamet på FLX for å produsere den første nordiske Amazon Original-serien. Vi har en ambisiøs plan for å levere det beste lokale innholdet til vårt nordiske publikum, og dagens kunngjøring understreker vårt engasjement og vår investering i regionen.

Innspillingen har allerede startet i Stockholm, og serien regisseres av Sara Haag. Toppen får premiere en gang på høstparten i år.

Les også Alle nye strømmetitler, mai Disse seriene/filmene kan du strømme i mai - og nå vender Stranger Things tilbake!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Scroll to Top