Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Flaggskip OLED-TV fra Panasonic

Det blir ikke 8K i år, i stedet fokuseres det på å vise 4K på sitt ypperste.

Skrevet av / 07.01.20 - 04:30
Flaggskip OLED-TV fra Panasonic

Panasonic HZ2000 blir navnet på den nye OLED-TV-en som søker å bringe oss enda nærmere Hollywood-opplevelsen. Med 20 prosent kraftigere HDR-belysning i forhold til andre OLED-TV-er, får man forhåpentlig enda mer trøkk og dybde i bildet.

Filmmaker Mode

En bildemodus kalt Filmmaker Mode, utviklet av UHD Alliance, skal bekjempe en stor uting i følge Hollywood, nemlig at TV-ene lager jevnere bevegelser ved å tegne opp «bilder imellom bildene». En film med 25 bilder i sekundet blir plutselig 50, og man ser straks mye jevnere bevegelser på skjermen. Mange liker det, men det er ikke slik filmen er laget. Skal du ha kinoopplevelsen i stua, må den av.

Man kan selvsagt gå dypt inn i menyen, finne funksjonen og skru den av. Men nå blir det enklere. Bare sett TV-en til Filmmaker Mode.

Men Filmmaker Mode setter også TV-en til riktig kontrast og fargebalanse, så den mest mulig kopierer monitorene filmskaperne har brukt når de har behandlet filmen.

Panasonic TX-65HZ2000E

Mer enn HDR

TV-en støtter alle HDR-formater, og i tillegg til de vanlige modusene finnes det noe som heter Dolby Vision IQ.

Utover HDR skal Dolby Vision IQ på intelligent vis optimalisere bildekvaliteten i forhold til lyset i omgivelsene. Altså om du har av eller på lysene i stua, om sola steker gjennom vinduet eller det er midt på mørkeste natta, vil TV-en justere lysstyrken i forhold til dette, slik at du hele tiden ser bildet med detaljene intakt.

Det virker som dette blir en kjenningsmelodi for årets TV-er, for Samsung har også lansert lignende teknologi.

Selvsagt må fargene kunne kalibreres skikkelig, og Panasonic har lagt til to ekstra kalibreringspunkter, ved 0,5% og 1,3% på gråskalaen. Altså i de aller mørkeste skyggeområdene, får å kunne eliminere «black crush» som OLED er kjent for.

Panasonics presselanseringer på CES pleier å vær litt snodige. I år var intet unntak, det hele åpnet med ei karatemester som representerte noe sånt som at man kan oppnå alt i livet. Og lage en bedre verden. Noen Star Wars-greier med utkledde Troopers fikk vi også se. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

CalMAN-kalibrering

HZ2000 støtter CalMAN PatternGen testmønster i tillegg til AutoCal-funksjonalitet. Som betyr at det er enklere enn noensinne for kalibratører å få perfekt fargegjengivelse på TV-en. ISF-kalibrering støttes også. Og for første gang kan man nå også kalibrere TV-en for Dolby Vision-innhold. Dette har tidligere vært umulig, da Dolby Vision har en innebygd standard som skal hindre brukeren i å forkludre opplevelsen ved å skru seg bort. Men de som vet hva de driver med, har savnet denne funksjonen. Ikke nå lenger!

Lyd

HZ2000 har høyttalere rettet oppover for å gi ekstra inntrykk av høyde på innhold med Dolby Atmos lydspor. Lyden er for øvrig finjustert av ingeniørene hos Panasonic-eide Technics.

TV-en støtter også stemmestyring med både Amazon Alexa og Google Assistant

Størrelser

Panasonic har valgt å moderere seg i utvalget av størrelser. HZ2000 kommer i 55″ og 65″. Rett og slett.

Mer info: panasonic.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere WiFi 6 mesh fra Netgear

Denne kommer til sommeren

VIDEO: Her prøver vi den første smarttelefonen med usynlig kamera

Acer vil selge PC'er til Mac-brukerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptopen

Asus setter hastighetsrekord med ny skjerm

Bedre lyd med romkorreksjon

VIDEO: Bli kjent med elbilens storslåtte underholdningssystem

Se denne syke bilen fra Mercedes!

Arlos nye overvåkningskamera kaster lys over land og hjem

Philips Hue oppruster med lavvolts utendørsbelysning

Gaming-PC-er fra MSI

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top