Nyhet

Volvo XC40 Recharge Pure Electric P8 AWD

Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.

Skrevet av / 01.03.21 - 10:11
Volvo XC40 Recharge Pure Electric P8 AWD

Snart slipper Volvo-eierne å kjøre til verkstedet for å fikse småfeil og rette feil som oppstår i XC40 Pure Electric P8.

Bilen får nemlig trådløs programvareoppdatering – over-the-air (OTA) – som lastes ned til bilen på samme måte som man laster ned en oppdatering til mobilen.

Den nye programvaren som blir tilgjengelig for XC40 Pure Electric P8, kan både forbedre strømforbruket, oppdatere operativsystemet Android Auto, utføre feilrettinger og øke funksjonaliteten i bilen.

Volvos neste elbil lanseres 2. mars

– Fordelene med over-the-air-oppdateringer er åpenbare. Tidligere har det vært nødvendig å dra til verkstedene for å få de siste oppdateringene lastet inn bilen. Fremover vil du kun behøve å klikke «OK» og bilen ordner resten selv. Det kan ikke bli enklere, sier Henrik Green, teknologidirektør i Volvo Cars, i en pressemelding.

Volvo sier også at de vil slippe kvalitet- og stabilitetsforbedringer på Bluetooth-oppkoblingen, tidsinnstillingen for klima, bilens brukermanual og 360-kameraet.

Over-the-air (OTA) oppdateringer sendes ut automatisk og eierne får varsel på skjermen om at en oppdatering er tilgjengelig for installasjon, og da trykker man bare ok for å starte automatiske innstallasjonen og laste inn programvareoppdateringer.

Les også Volvo med elektrisk fulltreffer Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top