TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Volvo XC40 Recharge og C40 Recharge øker rekkevidden

Lengre rekkevidde, raskere lading - og bakhjulsdrift.

forfatter
Publisert 09.12.22 - 09:30

Volvos kompakte XC40 og C40 Recharge må sies være en suksess. Nydelig kjørekomfort, heftige fartsressurser og trygg framkommelighet, resonnerer godt hos bilkjøperne. Nå øker Volvo også rekkevidden på begge, og bytter samtidig fra forhjulsdrift til bakhjulsdrift på bilene med én elektromotor.

De nye utgavene av XC40 og C40 Recharge, kan bestilles nå hos Volvo-forhandlere eller på Volvos nettsider, og produksjonstart er andre kvartal 2023, som betyr mulig levering tredje kvartal neste år.

XC40 Recharge Twin, Sage Green. Foto: Volvo

– Nå kan man bestille XC40 og C40 med over 500 kilometer rekkevidde. Med alle de gode egenskapene bilene allerede har tror vi dette vil gjøre bilene enda mer attraktive for norske kunder, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

De to Volvo-tvillingene får også en kraftigere motor på bakakselen, utviklet og bygget av Volvo Cars, som med en ny og mer effektiv inverter sparer strøm. De såkalte Twin-modellene med firehjulsdrift får en ny og mer effektiv frontmotor, og Volvo sier at rekkevidden økes fra henholdsvis 422 km og 435 km rekkevidde, til en estimert rekkevidde på 515 km for XC40, og 533 km for C40, begge i Extended Range-utgave med bakhjulsdrift.

C40 Recharge, Silver Dawn. Foto: Volvo

For utgavene med firehjulsdrift, er tallene 500 km for XC40 og 507 km for C40. Alle tall i henhold til WLTP-standarden.

Single Motor-utgaven får et 70 kWt batteri, mens Single Motor Extended Range får et større batteri på 78 kWt, begge er nettotall – men utgavene med firehjulsdrift kun leveres med den største batteripakken. Estimert forbruk for Extended Range med bakhjulsdrift, er 17,1kWt/100km på XC40, og 16,4 kWt/100km for C40.

XC40 Recharge updated over-the-air (OTA). Foto: Volvo

Volvo øker også ladeeffekten på utgavene med den største batteripakken fra 150 kW til 200 kW.

– Høy ladehastighet er viktig for elbileiere og gjør det enklere å reise lange avstander. Vi tror kundene vil sette pris på den økte hastigheten de vil oppleve på hurtigladestasjoner, sier Trosby.

Volvo lanserer to nye farger i 40-serien, Cloud Blue og Vapor Grey. Sistnevnte kjenner vi fra debuten til den nye Volvo EX90 som ble lansert for noen uker siden. 40-serien får også nye og mer aerodynamisk felger.

C40 Recharge, Fjord Blue. Foto: Volvo

Fra Volvos pressemelding:

PRISER:
Priser er her oppgitt eks. MVA og engangsavgift. Gjeldende priser med MVA og vektavgift offentliggjøres 1. januar, eller så raskt dette er klart i 2022*:

XC40 Recharge:

  • Startprisen til XC40 Recharge Single Motor er 469 900,- kroner for modellen med den minste batteripakken (73kWh).
  • Startprisen for XC40 Recharge Single Motor Extended Range med den største batteripakken (82kWh) er 504 900,- kroner for kjøp** og 8690,- kroner for abonnement med 36 måneders bindingstid / 10 590,- kroner for 3 måneders bindingstid***.
  • Startprisen for XC40 Recharge Twin Motor med den største batteripakken (82kWh) er 544 900,- kroner for kjøp og 9090,- kroner for abonnement med 36 måneders bindingstid / 10 990,- kroner for 3 måneders bindingstid.

C40 Recharge:

  • Startprisen til C40 Recharge Single Motor er 483 900,- kroner for modellen med den minste batteripakken (73kWh).
  • Startprisen for C40 Recharge Single Motor Extended Range med den største batteripakken (82kWh) er 518 900,- kroner for kjøp** og 8890,- kroner for abonnement med 36 måneders bindingstid / 10 790,- kroner for 3 måneders bindingstid***.
  • Startprisen for C40 Recharge Twin Motor med den største batteripakken (82kWh) er 558 900,- kroner for kjøp og 9290,- kroner for abonnement med 36 måneders bindingstid / 11 190,- kroner for 3 måneders bindingstid.

* Tilbudet gjelder inntil videre på biler på Volvo Cars’ modellår 24. Hvis det innføres nye eller økte avgifter før bilen leveres kunde, vil prisen endres for å reflektere slike avgiftsendringer, herunder prisendringer på bilen.

** Dersom man kjøper bilen er service og vedlikehold er inkludert i prisen.

*** I bilabonnementene inkluderer Volvo vinterhjul, service og vedlikehold, full kaskoforsikring, veihjelp, bytte av vindusviskere (én gang i året) og øvrige slitasjedeler i den faste månedsprisen.

Volvo C40 Recharge Twin Pro

Se, en sportslig Volvo

Volvo C40 Recharge er både den første og siste i sitt slag, og en nydelig bil både å kjøre og å sitte i.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde