Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Volvo C40 Recharge Twin Pro

Volvos første rene elbil overbeviser

Volvo C40 Recharge er både den første og siste i sitt slag, og en nydelig bil både å kjøre og å sitte i.

Skrevet av / 20.01.22 - 10:00
Volvo C40 Recharge Twin Pro
Lasse Svendsen

Den er litt småfrekk der den står og viser bakenden til meg. Designet har vokst på meg siden jeg så den første gang i fjor sommer. Nå tenker jeg at den helelektriske C40 kanskje er enda kulere enn den elektriske utgaven av XC40.

Taklinjen følger moten om dagen, og andre biler som Audi e-Tron og VW iD.4 kan også leveres med linjer som er mer coupé enn SUV, og jeg synes at Volvo har lyktes godt med linjene på C40 Recharge Twin Pro.

Som faktisk er Volvos første rene elbil. I motsetning til XC40, leveres C40 utelukkende med elmotorer. Volvo C40 Recharge er Volvos første rene elbil, og den siste som deler plattform med en Volvo med stempelmotor.

C40 er bygget på den samme elektriske plattformen som XC40 Recharge, og har samme 78 kWt batteri, 408 hk fra to elmotorer, og firehjulstrekk. Med andre ord er det tekniske helt likt, og det er stort sett resten av bilen også, men C40 fremstår som det mer sporty, ungdommelige medlemmet av Volvos SUV-familie.

Volvo C40 frontlykt Volvo C40 ladeluke Volvo C40 hekk
<
>
Volvo C40 frontlykt

Den er faktisk raskere enn en XC40 – 4,7 vs. 4,9 sekunder til 100, og rekkevidden er økt litt, til 441 km. Det skyldes en kombinasjon av endret aerodynamikk og programmering, er vi blitt fortalt.

Utstyrsbombe

Bilen støtter 150 kW hurtiglading, og kan i teorien lade fra 10 til 80 prosent på 37 minutter, ifølge Volvo, som leverer C40 fiks ferdig utstyrt med nesten alt som finnes på utstyrslisten.

Det inkluderer Google Automotive med Google Assistant, Maps og Play, Harman Kardon-anlegget vi kjenner fra XC40, trådløs telefonlading, panoramatak i glass og 360-kamera. Det eneste man kan velge selv, er farge fra et meget begrenset utvalg, 19- eller 20-tommers felger, sotede bakruter, tre varianter av sort (!) stoffinteriør – og hengerfeste.

Volvo C40 baksete Volvo C40 harman Volvo C40 bagasje 2 Volvo C40 bagasje Volvo C40 heating
<
>
Volvo C40 bagasje 2

Den kan trekke hengervekt på 1800 kg, og tar taklast på 75 kg. Bagasjerommet bak rommer det samme volumet på 413 liter som i en XC40, og har det samme rommet foran – frunk – på 31 liter.

Volvo tilbyr C40 kun på nett, hvor man kan kjøpe eller abonnere. Velger man abonnement, inkluderer det tre års serviceavtale og forsikring, noe om skal gi forutsigbart bilhold de tre første årene.

Les også Volvo med elektrisk fulltreffer Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.

Forskjellene ligger i detaljene

Innvendig er det aller meste som forventet. Alle som har sittet i eller kjørt en XC40, kjenner seg umiddelbart igjen. Setene er et godt kompromiss mellom sport og komfort, man sitter høyt og har god sikt i alle retninger. Bortsett fra bakover, hvor den sterkt skrånende bakruten uten rutevisker (!), reduserer sikten ganske mye sammenlignet med XC40.

Plassen innvendig er den samme, men den sju cm lavere og skrånende taklinjen, reduserer bakseteplassen i høyden litegrann. Ellers er det god plass til ben og armer, og det generelle kvalitetsinntrykket er høyt. En lekker detalj, er de belyste «isbre-panelene» i dørsidene foran, og dashbordet.

Volvo C40 dashbelysning
Volvo C40 dashbelysning

Harman Kardon-anlegget er standard

At anlegget fra Harman Kardon er inkludert, er en velkommen bonus. Det er faktisk veldig bra, og lyden er optimalisert av svenske Dirac Unison. Som har brukt digital lydprosessering for å få best mulig lyd ut av høyttalerne. Som kan spille i stereo, eller i 7.1-kanals surround.

Volvo C40 harman door
Volvo C40 med Harman Kardon

Vi savner en equalizer til å finjustere klangbalanse, men anlegget lyder kraftfullt og engasjerende med litt fikling med bass og diskant. Vi savner også Apple AirPlay, som er standard i Polestar 2 blant annet, men man kan logge inn på Google-kontoen, og laste ned Spotify eller Tidal som installeres på pekeskjermen, og gir deg tilgang til strømming.

I Play Store finner man også den nye YouTube-appen, som gir deg noe å se på mens du venter på at batteriet lader.

Volvo C40 side
Volvo C40 side

Sporty kjøreegenskaper

I likhet med den elektriske XC40, er C40 Recharge lynende rask. Den har også kjøreegenskaper som matcher den sportslige ytelsen. Styringen er direkte og relativt godt vektet. Det er lite krengning og bare moderat understyring, og C40-en føles rett og slett sporty og kvikk.

Rekkevidden er som alle vet avhengig av temperatur, kjøreforhold, kjørestil, dekkvalg og last, men i en uke med kun minusgrader er vi ganske fornøyd med 25 kWt/100 km i snitt. Det er på linje med XC40 Recharge, men ikke best i klassen.

Volvo C40 assistent Volvo C40 trip
<
>
Volvo C40 assistent

Konklusjon

Det er naturlig å sammenligne C40 Recharge med XC40 Recharge, men er så like på nesten alle områder, at det koker ned til hvilket design man liker best. Volvo C40 Recharge er like kompetent på alle områder, bare litt raskere og mer sporty. Sammenlignet med Tesla Model Y fremstår C40 som trang, mindre praktisk, og dyr. Men Volvoen har mer premium-følelse og design som skiller seg ut. Mercedes-Benz EQA er kanskje den nærmeste konkurrenten i denne klassen, og sånn sett kan C40 Recharge være et bedre kjøp fordi den er litt rimeligere.

Volvo C40 oppslag
Volvo C40 Recharge er like kompetent på alle områder som XC40, bare litt raskere og mer sporty.

Karakter
Volvo C40 Recharge Twin Pro
Premium

Home mener

Lynrask og sporty med trygge kjøreegenskaper og god kjørekomfort :Harman Kardon-anlegget er standard, og Googles infotainment er blant det beste som finnes. Høyt utstyrsnivå. Kan ikke leveres med Apple CarPlay. Begrenset farge- og utstyrsvalg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Skjærer luften som en skalpell

Sporty utgave av Audis bestselger

Forbedret bestselger

Moro så lenge det varer

Det er ikke bare navnet som er vanskelig å huske

Den mest spinnville SUV-en vi har testet

Som å sveve på luft

Skomaker, bli ved din lest

Bedre enn Tesla og Polestar?

Et virkelig godt bilkjøp

Til tunge gutter med stor pengepung

Den beste kineseren vi har testet

Lyd & Bilde
Scroll to Top