Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Volvo EX30 nærmer seg

Volvos kompakte SUV snart klar for bestilling.

Skrevet av / 09.05.23 - 14:46
Volvo EX30  nærmer seg

Den kompakte EX30 blir Volvos fjerde elbil, og bilen får verdenspremiere 7. juni klokken 13.30. Da kan den også bestilles, og da vet vi mer om rekkevidde, ytelse, plass, utstyr og pris.

For Volvo har holdt kortene tett til brystet. Det vi vet så langt, er at EX30 blir bygget på Geelys fabrikk i Kina, basert på Geely og Volvos SEA-plattform. Den blir trolig litt lengre enn fire meter, og etter bildet å dømme kan det se ut som den har korte overheng foran og bak. Det gir håp om god innvendig plass, tross et kompakt fotavtrykk.

Bilen, som blir en lillebror til Volvo XC40 og C40 Recharge, blir ikke nødvendigvis mye mindre på innsiden. Men vi tipper bagasjeromsvolumet er noe mindre enn på en XC40.

Rekkevidden kan man bare spekulere i, men dersom den får den lenge antydede batteripakken på 66 kWt, kan vi fort snakke om opptil 500 km etter WLTP-normen. At den vil bli levert med firehjulstrekk er garantert, og i noen markeder vil den også bli tilgjengelig med bakhjulstrekk.

Volvo EX30s kompakte mål og antatte rekkevidde, vil trolig appellere både til unge førstegangskjøpere, og seniorer som ønsker en kompakt og smidig elbil for bygater, med bra rekkevidde og komfort for langturene.

 

Volvo C40 Recharge Twin Pro

Volvos første rene elbil overbeviser

Volvo C40 Recharge er både den første og siste i sitt slag, og en nydelig bil både å kjøre og å sitte i.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Volvo EX30 nærmer seg”

  1. Svein Egil Sakariassen

    Hei

    Det er en kinesisk bil fra en kinesisk produsent – utifra NSM sin vurdering er det Kina og Russland som er definert som en trussel mot Norges sikkerhet. Og så kjøpe biler fra et slikt land – høres umusikalsk ut slik jeg ser det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Flyvende bil er et steg nærmere virkelighet

Volvo EX30 får flere sikkerhetssystemer

Slik blir lyden i Volvo EX90

Volvos elektriske flaggskip i Norge

Scroll to Top