TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Vanmoofs nye elsykkel har en toppfart på 50 km/t

Men du må ikke finne på å kjøre så fort på en elsykkel!

forfatter
Publisert 15.10.21 - 11:55

Nederlandske Vanmoof produserer smarte elsykler med internettilkobling, som også kan kjøpes kan kjøpes i alle Skandinaviske land, bortsett fra Norge.

Vanmoof har 260 ansatte samt butikker i ni storbyer – Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har til sammen solgt 125.000 elsykler.

Vanmoof V
Vanmoof V kommer til å koste EUR 3.498 og kan bestilles allerede nå. (Foto: Vanmoof)

Vi har tidligere kalt selskapet for elsyklenes svar på Tesla, og det skyldes blant annet av at Vanmoof har en klar visjon. Elsykkelprodusenten vil gjøre noe med mobiliteten i de store byene, som de selv sier er kvalt i stinkende biltrafikk, og løsningen er ikke overraskende… elsykler.

Les også Tesla på to hjul Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

Målet er å få biler og andre kjøretøy som drives av fossile brennstoffer ut av bytrafikken, og det innen 2025. Det sier en av selskapets to grunnleggere, Ties Carlier, i forbindelse med lanseringen av nederlendernes nye hyperbike, Vanmoof V.

«Vanmoof V er vår første hyperbike, en elsykkel som er laget for høyere hastighet og lengre avstand. Jeg er overbevist om at den nye typen av lynraske elsykler skal kunne erstatte scootere og biler i byen innen 2025,» sier Vanmoof-direktøren.

Vanmoof V

Den nye elsykkelen kommer til å koste EUR 3.498 og kan bestilles allerede nå. Men Vanmoof V blir ikke levert til kundene før slutten av 2022.

Vanmoof V kommer med et 700 Wh batteri samt to integrerte motorer, en i hvert dekk. Motorene skal kunne oppnå en toppfart på 50 km/t, sammenlignet med selskapets tidligere modeller – Vanmoof S3 og X3 – som har en toppfart på rundt 30 km/t.

Men likt som selskapets to eksisterende modeller kommer også Vanmoof V med funksjoner som automatisk elektronisk giring, Turbo Boost-akselerasjon ved et tastetrykk, hydrauliske bremser og en elektronisk motor med pedalkraft i fire trinn. I tillegg kommer innebygd digital tyvsikring og app-styring, slik at kun eieren kan låse opp sykkelen med berøring.

Vanmoof V
Vanmoof V er laget for å kjøre hardt! Men EU har et fast grep om bremsen din (Foto: Vanmoof)

Fortere får du ikke kjøre

Som sagt kan Vanmoof kjøre i opptil 50 km/t, men det er langt over den tillatte toppfarten for elsykler, som i hele EU kun er 25 km/t.

Det er fordi alle kjøretøy som kan kjøre fortere enn 25 km/t, ifølge EU-løvgivningen som er implementert i alle medlemslandene (og Norge), blir ansett som scootere eller mopeder, som da krever førerkort.

Vanmoof V
En elsykkel veier en del mindre enn en moped, og derfor mener den nederlandskse produsenten at det må gjøres endringer på lovene. (Foto: Vanmoof)

Men Vanmoof oppfordrer politikerne til å endre reglene, som selskapet selv ser på som utdaterte. I dette blogg-inlegget forklarer Ties Carlier at de nåværende reglene stammer fra 90-tallet, hvor elsykler nesten ikke eksisterte. En elsykkel er mye lettere enn en moped og utgjør derfor ikke en like stor risiko for sine omgivelser, argumenterer Vanmoof-grunnleggeren.

Les også Franske myndigheter: Reklame for elsykler skaper klimaangst Ifølge den franske myndigheten ARPP, hadde reklamen som formål å diskreditere bilindustrien og skape klimaangst

Bransjeorganisasjonen LEVA, som representerer elsykkelprodusenter i Europa, er allerede på saken med lobby-arbeid, som har som formål å få endret på reglene, slik at man kjøre fortere på elsykkelen sin. Også uten førerkort.

Med lanseringen av Vanmoof V, er det tydelig at nederlenderne regner med at en lovendring kan bli til virkelighet, og at det kun er et spørsmål om tid.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend