Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Frankrike forbyr reklame for elsykkel

Ifølge den franske myndigheten ARPP, hadde reklamen som formål å diskreditere bilindustrien og skape klimaangst

Nederlandske Vanmoof produserer internett-tilkoblede, smarte elsykler som også kan kjøpes i Norden (men ikke i Norge).

Vanmoof har 260 medarbeidere samt butikker i ni store byer – herunder Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt i alt 125.000 elsykler.

Inntil nå har selskapet aldri kjørt tv-reklame for sine produkter, men i juni hadde Vanmoof planer om å vise en reklame på fransk tv. Reklamen skulle i første omgang promotore selskapets nyeste elsykler, Vanmoof S3 og X3, som du snart kan lese en anmeldelse av her på nettsiden.

Men formålet med reklamen var også å sette fokus på klimaendringer og behovet for å tenke nytt rundt mobilitet i de store byene.
Vanmoofs reklame var for et par uker vist på tv i både Nederland og Tyskland uten problemer, men i Frankrike grep myndighetene inn og satte en stopper for reklamen.

Ifølge den franske myndigheten ARPP (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité), hadde reklamen som formål å diskreditere bilindustrien og skape klimaangst.

Annonse

«Det er tankevekkende at bilfabrikanter gjerne kan feie sine miljømessige utfordringer under teppet, men når noen vil ta opp problemet så blir de rammet av sensur,» uttalte Ties Carlier, medstifter av Vanmoof i en pressemelding.

Døm selv. Reklamen kan du se under.

Annonse

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Anne Kristin Moen

    18.07.20 at 13:11

    Har reklame så stor makt?! Tøffe biler blir skremt I grøften fordi de skammer seg…

  2. Moa

    18.07.20 at 11:22

    Kan den smelte tilbake til en bil, når det regner, og snør?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.