Nyhet

Frankrike forbyr reklame for elsykkel

Ifølge den franske myndigheten ARPP, hadde reklamen som formål å diskreditere bilindustrien og skape klimaangst

Skrevet av / 16.07.20 - 18:49
Frankrike forbyr reklame for elsykkel

Nederlandske Vanmoof produserer internett-tilkoblede, smarte elsykler som også kan kjøpes i Norden (men ikke i Norge).

Vanmoof har 260 medarbeidere samt butikker i ni store byer – herunder Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt i alt 125.000 elsykler.

Inntil nå har selskapet aldri kjørt tv-reklame for sine produkter, men i juni hadde Vanmoof planer om å vise en reklame på fransk tv. Reklamen skulle i første omgang promotore selskapets nyeste elsykler, Vanmoof S3 og X3, som du snart kan lese en anmeldelse av her på nettsiden.

Men formålet med reklamen var også å sette fokus på klimaendringer og behovet for å tenke nytt rundt mobilitet i de store byene.
Vanmoofs reklame var for et par uker vist på tv i både Nederland og Tyskland uten problemer, men i Frankrike grep myndighetene inn og satte en stopper for reklamen.

Ifølge den franske myndigheten ARPP (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité), hadde reklamen som formål å diskreditere bilindustrien og skape klimaangst.

«Det er tankevekkende at bilfabrikanter gjerne kan feie sine miljømessige utfordringer under teppet, men når noen vil ta opp problemet så blir de rammet av sensur,» uttalte Ties Carlier, medstifter av Vanmoof i en pressemelding.

Døm selv. Reklamen kan du se under.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 hendelser på “Frankrike forbyr reklame for elsykkel”

  1. Anne Kristin Moen

    Har reklame så stor makt?! Tøffe biler blir skremt I grøften fordi de skammer seg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top