TEST: Vanmoof S3 & X3

Vanmoof er elsyklenes svar på Tesla

Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er nok få på våre breddegrader som kjenner Vanmoof, men det vil sannsynligvis endre seg, for det hollandske selskapet er godt i gang med å utvikle seg til elsyklenes svar på Tesla, med produkter og løsninger som gir en grad av innovasjon og teknologisk nytenkning man hittil ikke har sett på et marked som ellers har vært ganske stillestående de siste årene.

Det er jo ikke fordi det skorter på elsykler. De kan man kjøpe i tallrike varianter som mer eller mindre har til felles at de kombinerer “gammel” teknologi, altså en helt alminnelig sykkel med et par moderne komponenter, typisk et batteri og en elmotor.

 

Den lille elmotoren på forhjulet yter opptil 350 W og 32 km/t på det amerikanske markedet. I EU-landene er ytelsen begrenset til 250 W og 25 km/t. (Foto: Vanmoof)

Men Vanmoofs elsykler er annerledes. Selvfølgelig har de to hjul, et sete, sykkelstyre, ramme, bremser og alt annet som normalt hører til en sykkel, men selskapets to nyeste modeller – Vanmoof S3 og X3 som ligger til grunn for denne dobbelttesten – består i høy grad av komponenter som Vanmoof selv har utviklet. Det er med på å holde prisen nede og tempoet i forsyningskjeden oppe, og samtidig har det vært forutsetningen for å få plass til all teknologien som Vanmoof har innebygd i de to modellene.

Selskapet Vanmoof ble grunnlagt av de to hollandske brødrene Taco og Ties Carlier i Amsterdam 2009. Ideen var å skape den perfekte bysykkelen, og virksomheten har siden den aller første elsykkelen, den smarte og internettoppkoblede The Electrified, vunnet mange designpriser for sine produkter, inkludert Red Dot Design Award, Wallpaper Design Award og Fast Company Award.

Annonse

I dag har Vanmoof 260 medarbeidere, butikker i ni storbyer – inkludert Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt 125 000 elsykler. Vanmoofs sykler kan også bestilles online, og selskapet leverer både til Danmark, Finland og Sverige, men det er ennå ikke mulig å kjøpe syklene i Norge.

I juni i år oppnådde Vanmoof for øvrig den tvilsomme æren ved at selskapets aller første TV-reklame ble forbudt av franske myndigheter, og dermed ikke kan vises på fransk TV. Ifølge de franske myndighetene ARPP (Autorité de Régulation Professionelle de la Publicité) hadde reklamen til formål å diskreditere bilindustrien og skape et klima av angst.

Døm selv. Reklamen kan du se her.

Tesla på to hjul

S3 og X3 ble lansert like før sommerferien. Til en pris på 1998 euro (tilsvarende omkring 19 980 kroner) per modell er syklene de billigste hittil fra den hollandske elsykkel-produsenten.

Annonse

Både S3 og X3 er utstyrt med teknologi som skal gjøre kjøreopplevelsen så enkel og smertefri for syklisten som overhodet mulig. Det inkluderer blant annet automatisk elektronisk girskifte, Turbo Boost akselerasjon ved trykk på en knapp, hydrauliske bremser og en elektronisk motor som trinnvis kan forsterke din egen pedalkraft opptil fire ganger.

Det elektroniske gearskifte skifter op og ned helt automatisk. Der er fire gear, som sikrer en sømløs køreoplevelse. (Foto: Vanmoof)

Men utover syklenes kjøreegenskaper, som jeg kommer nærmere inn på i selve testen, er det Vanmoofs sterke fokus på sikkerhet (spesielt mot tyveri!) og integrasjon med mobilen som gjør selskapets “to-hjulede Teslaer” til noe spesielt.

Vanmoof har nemlig et såkalt Smart Cartridge innebygd i selve rammen, og i den smarte enheten gjemmer det seg blant annet en modul til digital tyverisikring, og en kryptert Bluetooth-forbindelse til mobilen betyr at sykkelen automatisk gjenkjenner eieren, og låser opp bare ved en enkelt berøring.

Med Vanmoof-appen kan man bl.a. stille takten på det automatiske elektroniske girskiftet. (Foto: Vanmoof)

Sinnsro

Tyveriforsikringen fungerer via et integrert SIM-kort så sykkelens posisjon kan spores via Vanmoofs egen app. Når sykkelen er låst, utløses en kraftig alarm hvis uvedkommende fomler med sykkelen eller fjerner den fra sin posisjon, og via appen kan man også deaktivere alle sykkelens funksjoner.

Appen kan også brukes til å låse sykkelen fra en hvilken som helst avstand, til å tilpasse girskiftets takt, tilpasse de innebygde sykkellyktene (LED både foran og bak) samt endre på signalet fra den innebygde elektronisk ringeklokken. Sist, men ikke minst kan appen også hjelpe deg med å holde styr på sykkelturene dine så du kan se hvor mange kilometer du har kjørt, hvor mange turer, gjennomsnittshastigheten, etc.

Annonse
Når man setter Vanmoof-sykkelen fra seg, låses den bare ved et trykk på denne knappen, som er plassert ved navet på bakhjulet. (Foto: Vanmoof)

Og som om de ovennevnte sikkerhetsløsningene ikke er nok, tilbyr Vanmoof en ekstra service for 290 euro (ca 2900 kr), som er utover det sedvanlige. Selskapet har nemlig ansatt mer enn 25 såkalte “Bike Hunters” – altså sykkeljegere – og hvis man betaler det ovennevnte beløpet, er man så grundig sikret mot tyveri i tre år som det overhodet er menneskelig mulig. Skulle sykkelen din bli stjålet, har Vanmoofs sykkeljegere 14 dager til å finne sykkelen din og returnere den. Hvis det ikke lykkes, får du en ny!

Vanmoof tilbyr også en samlet sikkerhetspakke – kalt Peace of Mind – som inkluderer gratis service og reparasjoner, men den delen av pakken er bare tilgjengelig for kunder som bor i nærheten av selskapets offisielle “Brand Store”. Kunder i for eksempel Danmark og Sverige kan bestille reservedeler online hvis sykkelen går i stykker, og så enten stole på egne evner som sykkelmekanikere eller håpe på at de kan finne en sykkelreparatør som tør gi seg i kast med Vanmoofs spesielle elsykler.

Alle Vanmoofs elsykler er imidlertid dekket av tre års fabrikasjonsgaranti som tar over hvis deler av sykkelen kommer med fabrikasjonsfeil.

Den innebygde tyverisikringen utløser en kraftig alarm hvis noen stjeler sykkelen, og appen sporer sykkelens posisjon. Man kan også velge å kjøpe en ekstra sikkerhetspakke, som sender Vanmoofs 25 “Bike Hunters” på jakt etter sykkelen din. Finner de den ikke innen 14 dager, får du en ny helt gratis. (Foto: Vanmoof)

Til høy og lav

Som de to testene viser, er det stort sett ingen forskjell på Vanmoof S3 og X3. De to modellene er identiske bortsett fra dekkenes størrelse. Og så har X3 et slags bagasjestativ foran styret. Spør man Vanmoof, sier de at X3 er best egnet til små mennesker helt ned til 1,55 meter – altså inkludert de fleste større barn – mens S3 er beregnet til voksne mennesker som er høyere enn 1,75 meter.

Derfor er denne testen heller ingen duell eller konkurranse mellom de to modellene. Syklene koster det samme, veier det samme, og de kan det samme. Den ene modellen har bare en annerledes ramme og er litt lavere enn den andre.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Vanmoof S3

Til den høye

Vanmoof S3 er den klassiske bysykkelen til voksne mennesker med mot til fremtidens mobilitet.

Komfortabel kjøreglede med automatisk girskifte og Turbo Boost, app-tilkoblet med praktiske tilpasningsmuligheter samt innebygd tyveriforsikring. Mulighet for tilleggskjøp av sykkeljeger-service.
Ingen mulighet for service og reparasjon hos autoriserte verksteder i Skandinavia. Innebygd batteri krever at sykkelen tas med når den skal lades.

Vanmoof X3

Til den lave

Vanmoof X3 er den klassiske bysykkelen til barn, unge og små voksne med mot til fremtidens mobilitet.

Komfortabel kjøreglede med automatisk girskifte og Turbo Boost, apptilkoblet med praktiske tilpasningsmuligheter samt innebygd tyverisikring. Mulighet for kjøp av sykkeljeger-service.
Ingen mulighet for service og reparasjon hos autoriserte verksteder i Skandinavia. Innebygd batteri krever at sykkelen dras med når den skal lades.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.