Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Model Y blir billigere – igjen

Tesla kutter nok en gang prisen på Model Y. Og gir bedre rente på lån.

Skrevet av / 17.01.24 - 13:44
Tesla Model Y blir billigere – igjen

Kort tid etter det ble klart at BYD hadde solgt flere elbiler enn Tesla i siste kvartal, svarer nå amerikaneren med et priskutt på «folkemodellen» Model Y.

Prisen er satt ned med 30 000 kroner på den bakhjulsdrevne utgaven, som nå vises med prisen 389.990 kroner på nettsiden, men som havner på 421 844 kroner når avgifter og leveringskostnad tilføres.

For den mest populære Long Range-utgaven er utropsprisen nå 474.990 kroner, men i virkeligheten 507 719 kroner. Den heftigere Performance-versjonen vises til 509.990 kroner, mens reell pris er 548 402 kroner.

Tesla Supercharger Røldal GeirNordby
Tesla Supercharger Røldal, Norge. Foto: Geir Gråbein Nordby

Billigere enn konkurrentene

Dette er likevel meget hyggelige priser, og det er vanskelig å finne noen direkte konkurrent. Den nærmeste er kanskje Volkswagen ID.4, som starter fra 413.600 kroner for bakhjulstrekk, omtrent det samme som Model Y. Da med ca 360 km rekkevidde (WLTP), hvor Model Y med bakhjulstrekk tilbakelegger inntil 455 km, målt etter samme standard. Model Y har også noe mer utstyr, blant annet ryggekamera og oppvarmet ratt – og bedre hurtiglading.

Det meste annet, inkludert kineserne, blir dyrere om du skal ha samme romslighet, rekkevidde og utstyrsnivå.

Les også Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.

Lavere rente på Tesla Model Y Long Range

I samme pressemelding lokker Tesla med lavere rente: 0,99% nominell rente i 36 måneder, effektiv rente er da 3,71%. Dette gjelder for Model Y Long Range, og du må ta levering innen 31.03.2024 for å benytte deg av tilbudet.

Mer info: tesla.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Lyd & Bilde
Scroll to Top