Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla får Apple Music

Med nyeste oppdatering får alle Tesla-modeller støtte for Apples musikktjeneste.

Skrevet av / 16.12.22 - 15:07
Tesla får Apple Music

Nå kan Tesla-eiere ringe julen inn, med julemusikk fra Apple Music over lydanlegget. Og har du Premium Sound System, får du enda større utbytte ut av musikken, som vi håper tilbys i tapsfri kvalitet.

Tidal-abonnenter har kunnet nyte musikk i tapsfri “CD-kvalitet” – og til og med høyere – i sine Teslaer en god stund nå, og siden Apple også tilbyr abonnement med tapsfri og høyoppløst lyd, vil vi tro og håpe at turen nå også har kommet til Apple-brukere som kjører Tesla.

Apple Music vil nå integreres direkte i Teslas musikkspiller på den store skjermen, slik som Tidal og dessuten Spotify. Sistnevnte har ennå ikke fått opp dampen med høyere lydkvalitet, selv om det nå nesten er to år siden de lovet at dette var på vei. Dem om det.

Les også Disse Audi-bilene får innebygd Apple Music Tillegget av Apple Music til infotainmentsystemet lar brukere få tilgang til abonnementet sitt direkte fra Multi Media Interface (MMI)-skjermen via bilens integrerte internettdata.

Stemmestyrt

Apple Music integreres i Teslas brukergrensesnitt, slik at du kan bruke den innebygde stemmestyringen til å søke frem sanger mens du kjører. Praktisk.

Dette krever riktignok et Premium Connectivity-abonnement, som du aktiverer i Tesla-appen eller via bilens infotainment-system til 129 kroner pr. måned.

Hva med Spatial Audio?

Apples Spatial Audio skal støttes i utvalgte biler, men Tesla skal ikke være en del av det programmet. Vi har sendt en mail til Tesla angående dette, og vil oppdatere denne saken med et svar når det foreligger.

Tesla har ganske nylig fått Dolby Atmos-støtte, og siden Spatial Audio distribueres utover høyttalersystemet via Dolby Atmos, er det slettes ikke utenkelig at Tesla støtter dette også.

Les også Enda bedre lyd i Mercedes? Mercedes har inngått samarbeid med Apple og Universal Music for å levere den ultimate lydopplevelsen i bil.

Slik får du tilgang

Du må oppdatere til versjon 2022.44.25 for å få Apple Music. Deretter, trykk på Apple Music-ikonet, skann QR-koden med mobilen, og logg inn med din Apple ID.

I tillegg til Apple Music får du tilgang på flere tusen spill via Steam, et nytt Tesla Arcade-spill (Mahjong), Hundemodus, som gir optimalt inneklima om du går fra hunden din, og fjernstyrt videoovervåking. Med Light Show blinker kjørelysene på en parkert bil i takt med musikken, og du får dessuten en Autopilot-modus med Mario Kart-tema.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Tesla får Apple Music”

  1. Apple Music har jeg brukt siden det kom i 2015, og kjøpte også TMS i 2018. Den ene av disse ble jeg (heldigvis) kvitt i 2019, og den andre brukes fortsatt.
    Den ene har blitt bedre og bedre med årene, mens den andre ble dårligere og dårligere for hver uke!
    Så du går ikke glipp av noe selv om du mangler bilen!
    Riktig God Jul til alle! 😊

  2. Så kult! Jeg er tilhenger av Apple Music, så da mangler jeg bare en Tesla… God jul, folkens 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top