TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Stor SUV: Slik blir Kia EV9

Der hvor EV7 er en lav mellomklasse-SUV, blir Kia EV9 vesentlig større. De første teaser-bildene er sluppet.

forfatter
Publisert 05.03.23 - 08:00

Kia har frigjort et par videoklipp for å gi en smugtitt av den kommende, store familie-SUV-en EV9. Som blir Kias flaggskip.

Klippet viser en silhuett av bilen med fremtredende front, og med rette og ganske kantede flater. På bildet kan det nesten virke som Kia sender et anerkjennende retro-vink til 80-tallshelter som Chevrolet Blazer og Jeep Grand Cherokee, men selvsagt med mer moderne linjer, og futuristiske detaljer. Og et kortere panser, da en elektrisk bil som kjent ikke har noe motorrom foran. Bakkeklaringen er også lavere enn tradisjonelle SUV-er fra 1980- og 1990-tallet, for å prioritere komfort over tømmerstokkforsering.

Les også Tvillingen er enda råere! Hva får du når du tar "Årets bil", gir den et nytt og mer sportslig karosseri, et større batteri og et bedre lydanlegg? Møt Kia EV6 GT Line!
KIA EV6 Spread
KIA EV9 KIA EV9 fixed
<
>
Smugtitt på EV9, gjort lysere i Photoshop av L&B-redaksjonen. Foto: Kia

Hvordan blir Kia EV9?

Vi vet svært lite om EV9, annet enn at det er Kias kusine til Hyundai Ioniq 7. Som i konseptversjon har blitt avbildet med både “hjørnesofa” og snurrestoler. Det kommer ganske garantert ikke i den ferdige utgaven, men det er helt sikkert at både EV9 og Ioniq 7 kommer til å ha både futuristiske og retro elementer.

Slik er konseptversjonen av EV9, og ut ifra teaser-bildene kan det se ut som at mye er bevart. Foto: Kia

Kia EV9 får verdenspremiere i slutten av mars, da vil både eksteriør og interiør samt spesifikasjoner og pris, avsløres.

Smugtitt på fronten av Kia EV9. Gjort lysere i Photoshop av L&B-redaksjonen. Foto: Kia

Mer info: kia.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde