Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Steve Wozniak med hard kritikk av Tesla

Steve Wozniak har tidligere vært en stor fan av Tesla-biler, men nå kommer Apple-medstifteren med sterk kritikk av mangelen på selvkjørende egenskaper.

Skrevet av / 08.05.23 - 22:06
Steve Wozniak med hard kritikk av Tesla

Über-geek og medstifter av Apple, Steve Wozniak, var tidligere en stor fan av Tesla. Han kjøpte sin første Tesla Model S i 2013, etter at Elon Musk angivelig kritiserte ham i en e-post for å ha kjøpt en vanlig bensinbil.

Men i de siste årene har entusiasmen hans vært så som så, og Wozniak har blant annet vært kritisk til Teslas Autopilot 2.0-programvare. Han har beskyldt bilprodusenten for å lure brukerne til å tro at bilen deres er selvkjørende, mens programvaren i virkeligheten ikke kan håndtere selv de enkleste situasjonene i trafikken.

Les også Er din Tesla Model Y livsfarlig? Tesla må i USA tilbakekalle 3470 biler av typen Model Y, grunnet problemer med sikkerhetsbelter og bakseter.

Og nå har Steve Wozniak atter en gang kritisert Tesla. Denne gangen i et intervju med CNN, ifølge Electrek.

Denne gangen handlet det om Elon Musks mange uttalelser om at Tesla vil bli hundre prosent selvkjørende gjennom programvareoppdateringer i nær fremtid. I intervjuet med CNN sa Wozniak nemlig at Tesla-biler utstyrt med betaversjonen av selskapets selvkjørende programvare, FSD Beta, prøver å drepe passasjerene.

I actually believed those things, and it’s not even close to reality. And boy, if you want a study of AI gone wrong and taking a lot of claims and trying to kill you every chance it can, get a Tesla, sier Steve Wozniak i intervjuet.

Du kan se hele intervjuet i videoen nedenfor.

 

Kommer snart til Europa

Hittil har Tesla utviklet og testet programvaren Wozniak refererer til, på det amerikanske markedet. Men i vinter lovet Elon Musk at også europeiske Tesla-eiere snart vil kunne gjøre nytte av en betydelig oppgradering av Teslas autopilot-programvare. Dette skriver TorqueNews.

Musk poengterte også at 90% av arbeidet som er gjort på FSD Beta i USA og Canada vil kunne anvendes globalt, og når FSD Beta V11 blir lansert i Nord-Amerika vil den bli tilpasset europeiske veier og innsendt til godkjenning hos myndighetene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

Lyd & Bilde
Scroll to Top