TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Enkelte Tesla Model Y kan være livsfarlige i kollisjon

Tesla må i USA tilbakekalle 3470 biler av typen Model Y, grunnet problemer med sikkerhetsbelter og bakseter.

forfatter
Publisert 06.03.23 - 12:13

Forrige uke ble Tesla tvunget av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), som kan sees som det amerikanske svaret på Statens Vegvesen her hjemme, til å kalle tilbake 3470 biler. Alle av typen Model Y, fra 2022 og 2023. Grunnen er løse bolter som sikrer baksetene og sikkerhetsbeltene bak. Som igjen kan gi fatalt utfall ved en kollisjon.

NHTSA vil sende brev til utsatte eiere innen 25. april, og bilene vil repareres hos et Tesla-verksted i nærheten. Selvsagt uten kostnad for eierne.

Tilbakekallingen skjer kort tid etter Tesla måtte fjernoppdatere programvaren (OTA) på 362.000 kjøretøy grunnet problemer med full selvkjøring, som er rullet ut i enkelte områder i USA.

Les også Blant de aller råeste familiebilene Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.
Tesla Model Y Performance front angle 2

Tesla vil forbedre kvalitetskontrollen i fremtiden

Tesla annonserte under sin Investor Day at de fortsetter å forbedre kvalitetskontrollen og produksjonskvaliteten i stadig økende hastighet. Og at vi dermed bør forvente at slike tilbakekallinger vil skje i mindre hyppig tempo i fremtiden.

Så får man håpe at Teslas rykte for å pushe ut biler raskt, for så å fikse kvaliteten etterhvert som problemene oppstår, etterhvert vil bedre seg.

NB! De 3470 bilene gjelder for det amerikanske markedet, og alle er produsert på Fremont-fabrikken. Med andre ord bør ikke norske kunder være utsatt.

På en epost vi sendte til Tesla Norge, fikk vi – ikke overraskende – følgende svar:

“Tesla ønsker ikke å kommentere saken.”

 

Kilder:

CNN

Teslarati.com

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde