Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Enkelte Tesla Model Y kan være livsfarlige i kollisjon

Tesla må i USA tilbakekalle 3470 biler av typen Model Y, grunnet problemer med sikkerhetsbelter og bakseter.

Skrevet av / 06.03.23 - 12:13
Enkelte Tesla Model Y kan være livsfarlige i kollisjon

Forrige uke ble Tesla tvunget av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), som kan sees som det amerikanske svaret på Statens Vegvesen her hjemme, til å kalle tilbake 3470 biler. Alle av typen Model Y, fra 2022 og 2023. Grunnen er løse bolter som sikrer baksetene og sikkerhetsbeltene bak. Som igjen kan gi fatalt utfall ved en kollisjon.

NHTSA vil sende brev til utsatte eiere innen 25. april, og bilene vil repareres hos et Tesla-verksted i nærheten. Selvsagt uten kostnad for eierne.

Tilbakekallingen skjer kort tid etter Tesla måtte fjernoppdatere programvaren (OTA) på 362.000 kjøretøy grunnet problemer med full selvkjøring, som er rullet ut i enkelte områder i USA.

Les også Blant de aller råeste familiebilene Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

Tesla vil forbedre kvalitetskontrollen i fremtiden

Tesla annonserte under sin Investor Day at de fortsetter å forbedre kvalitetskontrollen og produksjonskvaliteten i stadig økende hastighet. Og at vi dermed bør forvente at slike tilbakekallinger vil skje i mindre hyppig tempo i fremtiden.

Så får man håpe at Teslas rykte for å pushe ut biler raskt, for så å fikse kvaliteten etterhvert som problemene oppstår, etterhvert vil bedre seg.

NB! De 3470 bilene gjelder for det amerikanske markedet, og alle er produsert på Fremont-fabrikken. Med andre ord bør ikke norske kunder være utsatt.

På en epost vi sendte til Tesla Norge, fikk vi – ikke overraskende – følgende svar:

«Tesla ønsker ikke å kommentere saken.»

 

Kilder:

CNN

Teslarati.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top