TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Snart får Apple CarPlay flere funksjoner

Apples plan: Snart skal du kunne bruke CarPlay til å styre klimaanlegget, setene og høyttalerne.

forfatter
Publisert 10.10.21 - 13:20

Siden 2014 har Apple CarPlay åpnet for muligheten til å koble sin iPhone til stadig flere og flere biler.

Med CarPlay kobles Apple-mobilen til bilen, og man får tilgang til iPhone-apper på bilens eget display, herunder navigasjon (via Apple Maps, Google Maps osv.), musikk (Apple Music, Spotify osv.) og telefonsamtaler.

Google har et lignende system som heter Android Auto. Både Apples og Googles systemer er vesentlig mer brukervennlige enn bilprodusentenes egne brukergrensesnitt, og foretrekkes derfor av mange brukere.

Hvis man har prøvd enten Apple CarPlay eller Android Auto, så vet man også at man er nødt til å bytte frem og tilbake mellom app-brukergrensesnittet og bilens eget infotainment-system, da begge løsningene har en del begrensninger.

Funksjoner som bakkamera og justering av det innebygde klimaanlegget og seter, i tillegg til detaljert informasjon om selve bilen (hastighet, drivstoff, dekktrykk, temperaturer osv.) har tidligere kun vært tilgjengelig via bilens eget interface, men disse begrensningene kan snart bli fortid. Det skriver Bloomberg.

Les også Apple CarKey låser opp bilen med mobilen Nøkkelfri tilgang til bilen med mobilen.

Prosjekt IronHeart skal give Apple full tilgang til bilen

Ifølge Bloomberg driver Apple på med et prosjekt som har fått arbeidstittelen «IronHeart». Formålet med prosjektet er å utvikle teknologi som skal gi brukere muligheten til å kontrollere de tidligere nevnte delene av bilens indre via CarPlay, som da blir det eneste brukergrensesnittet man trenger.

En ny utvidet CarPlay skal dermed kunne åpne opp for en rekke nye tredjeparts-apper med enda flere funksjoner – likt som med Apple HomeKit og HealthKit i dag.

Apple har ikke ønsket å uttale seg til Bloomberg om IronHeart. Det nåværende CarPlay støttes aktuelt av mer enn 600 forskjellige bilmodeller.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend