Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple CarKey kommer til CarPlay

Nøkkelfri tilgang til bilen med mobilen.

Skrevet av / 22.06.20 - 19:56
Apple CarKey kommer til CarPlay

Nøkkelfri tilgang til bilen er ikke noe nytt, men det krever som regel at man likevel har nøkkelen liggende i lommen. Noen elbiler har nøkkelfri tilgang – og start/stopp med mobil slik at man slett ikke trenger å ha med en nøkkel.

Apple CarKey fungerer på samme måten. CarKey kommer i Apple Carplay og fungerer i iOS13 og iOS14, i første omgang på BMWs oppgraderte 2021-modeller i 5-serien, som rulles ut de kommende månedene.

Man låser opp bilen med mobilen, og legger den i QI-laderen i midtkonsollen, så er det bare å starte å kjøre. Nøkkelfri tilgang kan deles med andre via en app, og CarKey vil også fungere med andre bilmodeller etterhvert.

Det krever den nye versjonen av Apple CarPlay, som blant annet får nye bakgrunner og nye apper som parkering, lading og take away-bestillinger.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top