Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sånn blir Polestar 3

Lanseres 2022, som ren elektrisk SUV.

Skrevet av / 06.12.21 - 17:29
Sånn blir Polestar 3

Polestar gir oss små drypp om nye modeller, og det er ikke første gangen vi skriver om Polestar 3. Denne gangen er budskapet at den nye modellen, som lanseres neste år og skal bygges i USA og Kina, skal ta salgsmålene videre fra årets mål på 29.000 biler.

Som i den store sammenhengen er veldig lite, men med bare én  (ok da, to) bilmodell, er det et respektabelt tall.

Polestar 2 skal produseres i Charleston i Sør-Carolina, for det amerikanske markedet, og trolig i Kina for resten av verden.

– Vi kommer til å bygge i USA for amerikanere. Vi planlegger å lansere Polestar 3 i 2022 som en premium elektrisk SUV, og den vil bli førende for utseende av elektriske SUVer. Det blir også den første Polestar-bilen bygget i USA, sier Thomas Ingenlath.

Ingenlath var nylig i New York hvor han fortalte at Polestar 3 skal bli en av de mest klimavennlige bilene laget. Den skal også kunne leveres med autonom motorveipilot med LiDAR-sensorer fra Luminar, og sentralisert datakraft fra NVIDIA. Altså next level selvkjøring, uten at det ble mer utdypet enn det.

Polestar 3 er som navnet klart forteller, den tredje modellen i en voksende rekke, og skal være med på å føre Polestar inn i minst 30 globale markeder innen slutten av 2023.

Med flere nye bilmodeller har Polestar mål om å tidoble det globale salget på rundt 29.000 i 2021 til 290.000 biler innen 2025.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top