TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sånn blir Polestar 3

Lanseres 2022, som ren elektrisk SUV.

forfatter
Publisert 06.12.21 - 17:29

Polestar gir oss små drypp om nye modeller, og det er ikke første gangen vi skriver om Polestar 3. Denne gangen er budskapet at den nye modellen, som lanseres neste år og skal bygges i USA og Kina, skal ta salgsmålene videre fra årets mål på 29.000 biler.

Som i den store sammenhengen er veldig lite, men med bare én  (ok da, to) bilmodell, er det et respektabelt tall.

Polestar 2 skal produseres i Charleston i Sør-Carolina, for det amerikanske markedet, og trolig i Kina for resten av verden.

– Vi kommer til å bygge i USA for amerikanere. Vi planlegger å lansere Polestar 3 i 2022 som en premium elektrisk SUV, og den vil bli førende for utseende av elektriske SUVer. Det blir også den første Polestar-bilen bygget i USA, sier Thomas Ingenlath.

Ingenlath var nylig i New York hvor han fortalte at Polestar 3 skal bli en av de mest klimavennlige bilene laget. Den skal også kunne leveres med autonom motorveipilot med LiDAR-sensorer fra Luminar, og sentralisert datakraft fra NVIDIA. Altså next level selvkjøring, uten at det ble mer utdypet enn det.

Polestar 3 er som navnet klart forteller, den tredje modellen i en voksende rekke, og skal være med på å føre Polestar inn i minst 30 globale markeder innen slutten av 2023.

Med flere nye bilmodeller har Polestar mål om å tidoble det globale salget på rundt 29.000 i 2021 til 290.000 biler innen 2025.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde