Nyhet

Polestar 3

Polestars første SUV blir også produsert i Kina.

Skrevet av / 17.06.21 - 09:09
Polestar 3

Egentlig er det ingenting oppsiktsvekkende i pressemeldingen fra Polestar. Kanskje bortsett fra at de ikke sier noe om når de skal starte produksjonen av Polestar 3. Som blir det purunge selskapets tredje bil, og første SUV.

Trolig snakker vi produksjonstart i 2022, og de første bilene vil neppe rulle på highway-en før i 2o23, men her snakker vi altså om biler som blir produsert i Ridgeville i Sør-Carolina, for det Nord-Amerikanske markedet.

Polestar 3 blir produsert på produksjonsanlegg til Volvo Cars, og det er slett ikke usannsynlig at Polestar 3 vil dele drivlinje med Volvos heleektriske XC90, som antas å bli lansert i 2022 eller 2023.

– Produksjon i USA reduserer leveringstid, samt at det har positive ringvirkninger på miljøet med tanke på shipping av biler til alle verdens hjørner. Det vil også påvirke prisen på Polestar 3 positivt. Alle disse faktorene gjør Polestar enda mer konkurransedyktig i et tøft amerikansk marked, sier Dennis Nobelius, Chief Operating Officer hos Polestar.

Polestar vil åpne rundt 25 Polestar Space I USA i løpet av 2021. Da får amerkanerne den samme servicen som oss, med tilkjørte biler rett hjem til deg for testkjøring, men også gratis henting og levering når bilen skal på service.

Den europeiske utgave av Polestar 3, blir produsert hos Geely i Kina, akkurat som Polestar 2.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top