Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Polestar 3

Polestars første SUV blir også produsert i Kina.

Skrevet av / 17.06.21 - 09:09
Polestar 3

Egentlig er det ingenting oppsiktsvekkende i pressemeldingen fra Polestar. Kanskje bortsett fra at de ikke sier noe om når de skal starte produksjonen av Polestar 3. Som blir det purunge selskapets tredje bil, og første SUV.

Trolig snakker vi produksjonstart i 2022, og de første bilene vil neppe rulle på highway-en før i 2o23, men her snakker vi altså om biler som blir produsert i Ridgeville i Sør-Carolina, for det Nord-Amerikanske markedet.

Polestar 3 blir produsert på produksjonsanlegg til Volvo Cars, og det er slett ikke usannsynlig at Polestar 3 vil dele drivlinje med Volvos heleektriske XC90, som antas å bli lansert i 2022 eller 2023.

– Produksjon i USA reduserer leveringstid, samt at det har positive ringvirkninger på miljøet med tanke på shipping av biler til alle verdens hjørner. Det vil også påvirke prisen på Polestar 3 positivt. Alle disse faktorene gjør Polestar enda mer konkurransedyktig i et tøft amerikansk marked, sier Dennis Nobelius, Chief Operating Officer hos Polestar.

Polestar vil åpne rundt 25 Polestar Space I USA i løpet av 2021. Da får amerkanerne den samme servicen som oss, med tilkjørte biler rett hjem til deg for testkjøring, men også gratis henting og levering når bilen skal på service.

Den europeiske utgave av Polestar 3, blir produsert hos Geely i Kina, akkurat som Polestar 2.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Scroll to Top