Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Porsche K1 blir en luksus-SUV

Batterielektrisk SUV i 2027.

Skrevet av / 14.03.23 - 10:14
Porsche K1 blir en luksus-SUV

Foreløpig er K1 et prosjekt, men Porsche-sjefen Oliver Blume har bekrefetet at den batterielektriske SUV-en skal i produksjon. Den plasserer seg over den kommende elektriske Cayenne, og er i følge Blume først og fremst ment for markeder som USA og Kina.

– Vi planlegger å skalere portfolioen vår oppover med en en ny elektrisk SUV, med ytelsebasert karakter, plassert over Cayenne, sa Oliver Blume nylig på Porsches årlige pressekonferanse.

K1 skal bli en stor, fem meter lang, sjuseter med nyeste batteriteknologi.

Den vil bli bygget på Volkswagen-gruppens SSP platform, men akkurat denne vil få sin egen versjon av SSP, kalt ‘SSP Sport. Her kan man forvente ytelser på Teslas Plaid-nivå, firehjulstyring, to eller tre elektromotorer, og totrinns ‘gir’ som vi kjenner fra Taycan.

Les også Elektriske Porsche Macan kommer 2024 Den elektriske versjonen av Porsches kompakte SUV Macan kommer i 2024. Med over 600 km rekkevidde?

Den elektriske Porsche Macan, som lanseres mot slutten av året, vil fortelle oss mer om hva vi kan forvente oss av K1, som vil bli Porsches fjerde batterielektriske bil på fem år, men ambisjonene stopper ikke der.

-Vi har en klar strategi for elektrisfisering i de kommende fem årene, og en målsetning om at 80 prosent av våre biler skal være elektriske innen 2030, sa Blume.

 

 

 

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Kjøremaskin med plass til familien

Pris og ytelse gjør GTS til Porsches kanskje beste Taycan-versjon.

Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top