Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kommer 2024: elektrisk Porsche Macan

Den elektriske versjonen av Porsches kompakte SUV Macan kommer i 2024. Med over 600 km rekkevidde?

Skrevet av / 29.08.22 - 08:00
Kommer 2024: elektrisk Porsche Macan

At den elektriske luksusbilen Taycan har vært en suksess for Porsche er hevet over enhver tvil. 20.000 enheter ble levert ut det første året, 2020, mens tallet ble doblet året etter. Tallene for i år ligger an til å omtrentlig tangere fjoråret. Det er bare to Porsche-modeller som har solgt bedre på verdensbasis, nemlig SUV-en Cayenne og kompakt-SUV-en Macan. Når Porsche Macan nå kommer i elektrisk versjon, spår vi derfor at den vil utkonkurrere Taycan med store marginer.

Porsche Macan wodywork
Leipzig: Karosseriarbeid på forbrenningsversjonen av Porsche Macan. Foto: Porsche

80.000 i året

Og det ser ut som om Porsche er enig, for den tyske sportsbilprodusenten sikter mot å etter hvert levere 80.000 elektriske Macan-er i året. Som er tilsvarende tall for dagens forbrenningsversjon. Dette ble avslørt av Porsches produksjonssjef Albrecht Reimold, til tyske Automobilwoche (og søstermagasinet Automotive News):

– Vi produserer mer enn 80.000 enheter i året av nåværende generasjon. På lang sikt planlegger vi også å produsere den helelektriske Macan i samme skala.

Den elektriske Porsche Macan skal i utgangspunktet i produksjon i løpet av 2023 i Leipzig, hvor dagens modell også produseres. Den elektriske og fossile versjonen vil produseres side om side i ca. to år, før planen er å fase ut den fossile i løpet av 2025.

Les også Søt musikk i Cross Turismo Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

Forsinket

Vi får nok ikke se se Macan på veien neste år. Porsche har nemlig bekreftet at markedslanseringen blir i 2024. Både Macan og dens søstermodell Audi Q6 e-tron, som begge deler PPE-plattformen, bli ett år forsinket fordi Volkswagen-gruppens software-avdeling er på etterskudd i utviklingen av programvaren. Denne forsinkelsen henger igjen fra tidligere, som skal ha vært grunnen til at CEO Herbert Diess fikk sparken i sommer.

Porsche Macan EV photo Porsche
Testkjøring av elektriske Porsche Macan. Foto: Porsche

Elektrisk Porsche Macan blir viktig

Den elektriske Macan vil bli en viktig bil for Porsche. For det første elsker folk SUV-er, og for det andre blir den helt sikkert vesentlig rimeligere enn Taycan (selv om vi ikke har noen pris ennå). Derfor har ikke produsenten råd til å gjøre samme feil som Volkswagen gjorde med ID.3, med å lansere en bil med halvferdig programvare.

Porsche Macan i elektrisk utgave blir som nevnt en kompakt SUV, bygget på plattformen Premium Platform Electric (PPE), som ble utviklet av Porsche i samarbeid med Audi. Den støtter 800 volts lading opptil 270 kW, og hvis den følger i fotsporene til konseptbilene Audi A6 e-tron og A6 Avant e-tron, får den en rekkevidde inntil 700 kilometer (WLTP). Men en konseptversjon er noe ganske annet enn en produksjonsbil, og dessuten har SUV-er gjerne mer luftmotstand enn sedaner, så vår magefølelse sier litt over 600 km.

Kilder:

Insideevnews.com

Auto News Europe

Automobilwoche

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top