Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

NIO ET5: Momsfri elbil går i strupen på Tesla Model 3

NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.

Skrevet av / 13.03.23 - 12:19
NIO ET5: Momsfri elbil går i strupen på Tesla Model 3

De første eksemplarene av NIO ET5 har allerede ankommet Norge, og står hos Birger og Haug i Åros der de klargjøres for utlevering til de første kundene.

– Dette blir vår første bil under moms-grensen. Det er en praktisk, litt mindre, Sedan; men den inneholder mye av det våre brukere forventer fra en NIO. Den er blant annet utstyrt med det samme, markedsledende, pilot-systemet som NIO ET7, sier Asbjørn Mitusch, pressetalsmann for NIO Norge.

Vi vet ennå ikke nøyaktig dato for når de første bilene blir utlevert, men det blir «i løpet av denne måneden».

NIO ET5 lined up
ET5 i Norge. Foto: NIO

Dette er NIO ET5

NIO ET5 er NIOs første mellomstore sedan i Europa. Med fokus på aerodynamikk med «fastback» silhuett, og «et rent design», 1,25 m2 panorama glasstak, baklykter av typen IllumiBlade, som er «slanke men vakre». Dørene er av typen «soft close», altså trenger du ikke smelle dem igjen for at de skal lukkes.

Med en akselerasjon fra 0-100 km/t på 4 sekunder blåser ET5 akkurat forbi Long Range-versjonen av Tesla Model 3 (4,4 s), mens den må se seg slått av den dyrere Performance-utgaven (3,3 s) av den amerikanske konkurrenten.

NIO ET5 2
NIO ET5. Foto: NIO

Der hvor man av merkelige årsaker ikke kan legge ned baksetene på storebror ET7 for å utvide bagasjeplassen, kan man det her.

Les også NIO, min NIO Den store kineseren NIO ES8 er en familiebil til tusen, med premiumfølelse herfra til månen. Batteriløsningen er genial – men er det nok?

Det meste av utstyr er inkludert i utropsprisen på 429.000 kroner, deriblant to klimasoner med antimikrobisk & antiallergen-filtre, massasjeseter og seteventilasjon i forsetene, varme i alle seter og 4K dashbordkamera. Og dessuten selvkjøringssystem med fire Nvidia Drive prosessorer, med en total regnekraft på over 1000 TOPS (Tensor Operations pr. sekund). Det skal visst være mye. NIO kaller dette Adam Super Computing. Kombinert med NIO Aquila Super Sensing, med til sammen 33 sensorer, 8 megapikslers HD-kameraer, LiDAR og 360 graders syn, skal dette by på meget pålitelig kjøreassistanse.

Les også Den neste Tesla-modellen blir enda billigere Billig-Tesla kan sette rekkevidderekord.

I tillegg kan du velge komfortpakke til 12.000 kroner ekstra. Da får du i tillegg ventilerte forseter, oppvarmet ratt, oppvarmede bakseter, intelligent duftsystem og belysning i innstigningslister.

Et ekstra sett med hjul kommer i tillegg.

Foto: NIO

Mer info: nio.com

Les også Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “NIO ET5: Momsfri elbil går i strupen på Tesla Model 3”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top