TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla Model 2 rykker nærmere

Billig-Tesla kan sette rekkevidderekord.

Av / 14.02.23 - 11:27
Tesla Model 2 rykker nærmere

Svært få vet noe konkret om Teslas kommende kompaktbil, men skal man tro Elon Musk, skal den ikke hete Model 2. Som så mange har trodd. Faktisk sa Musk allerede i 2021 at, Model 2 er ikke en bil. Det finnes ingen Model 2. Det leder oss til å tro at baby Teslaen skal hete noe helt annet. Det er slett ikke usannsynlig, om man ser på navngivningen hittil.

Roadsteren, Semi og Cybertruck, Model S, 3, X og Y, hvor 3-eren visstnok skulle hete E, sånn at Musk kunne få en rekke som ble S.E.X.Y. Men en viss bilprodusent i Stuttgart (Dearborn, Michigan. Red. Anm.), var ikke begeistret for en elektrisk Tesla med E i navnet.

Mange har spekulert i at Teslas kommende modell kan hete Model Q, men faktum er at ingen vet før Musk twitrer navnet.

Les også Se alle elbilene som kommer i 2023 De 30 viktigste elbilene.

Kan komme i 2023

Musk skal snakke til investorer 1. mars, og det er ventet at Musk vil avsløre en stor nyhet. I følge ham selv i alle fall. Det kan bli den kompakte crossoveren som mange tror blir lansert i løpet av 2023.

Tesla Model 2 rykker nærmere 1
Render: Tesla

Den kompakte Teslaen skal ikke koste mer enn 25.000 dollar, i følge Musk, som i så fall vil bety at den ikke bare blir billigere enn Volkswagen ID.3, som er en bil på samme størrelse, men også billig nok til at den kan konkurrere med billige kinesiske elbiler.

Annonse

Model 2, Q eller hva det blir, skal produseres i Kina, og igjen i følge Musk, på en ny plattform med forenklet produksjonsteknikk, med en ny batteripakke som pakkes inn i strukturen på chassiset på en ny måte. Akkurat hva det betyr, er det naturligvis for tidlig å si noe om, men det kan bety at Tesla planlegger å bruke LFP-batterier (Lithium-iron Phosphate fra Model 3), som er billigere å produsere enn nikkel-mangan-batterier.

Denne cell-to-chassis-teknologien handler om å integrere batterier i konstruksjonen, i stedet for å bruke batterimoduler.

Tesla Model 2 rykker nærmere 2
Tesla Model 2 render. Theottle, Instagram.

Flere fabrikker

Musk har tidligere sagt at Tesla må ekspandere fra det antallet biler de produserer i dag, og en billig kompakt modell vil bidra til å få Tesla over 100 millioner innen utgangen av dette tiåret. Hvis Tesla får Semi-lastebilen og omsider Cybertrck på veien, kan de sammen med 2/Q/C-eller hva det blir, gjøre Tesla til en enda større maktfaktor i bilbransjen.

Men det krever flere fabrikker, i tillegg til produksjonsanlegget utenfor Berlin, som produserer Model Y i en rasende fart. Musk har tidligere sagt at de trenger rundt 10-12 fabrikker for å nå produksjonsmålet. Hvis den kommende kompakte Tesla-modellen blir en storselger på linje med VW Golf, Peugeot 308 og lignende kompaktbiler, kan det hende Musk for en gangs skyld har sine ord i behold.

Det er temmelig sikkert at den nye modellen vil bli mer kompakt enn Model 3. Trolig med kombiluke og i et tidsriktig crossover-design med litt høyere taklinje enn på en Model 3. Den vil trolig også få en rekkevidde godt over 400 km, og det er ikke galt å tro at Musk vil at den kompakte Tesla-en skal ha rekkevidderekorden for elektriske kompaktbiler.

Første mars

Tesla fortalte i en pressemelding i begynnelsen av januar, at de planlegger en investorkonferanse 1. mars, som skal strømmes live fra Teslas Gigafactory i Texas. Der vil nok Musk fortelle om Generation 3 plattformen som ganske sikkert bil bli brukt på den kompakte Tesla-modellen, og kanskje får vi vite mye mer om den. Man kan aldri vite hva Musk har tenkt å avsløre på forhånd, så det er all grunn til å følge med 1. mars.

Tesla Model S Plaid

Fullstendig galskap

Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.

Les hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

3 hendelser på “Tesla Model 2 rykker nærmere”

  1. S.3.X.Y C.A.R.S

    Ergo skal den hete Tesla Model A.
    Er mitt tips🤷🏻‍♂️😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

700 km rekkevidde!

- Råere Tesla-batterier kommer i 2026

Nye Peugeot E-408

Kompaktbilen Skoda Elroq klar for det norske markedet

Dyr offroad-el-sykkel som matcher dyr elektrisk SUV

El-sparkesykkel for terrengkjøring

Nissan skal lage elektrisk GT-R

Hva skjedde med elbilrevolusjonen?

Endelig: Håndfri kjøring i Europa

750 km rekkevidde og innebygd ChatGPT

Nissan trimmer Ariya

Tesla Cybertruck til tjeneste!