Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kan du få Sonos-lyd til bilen

Ja, du leste riktig! Audi Q4 e-tron blir den første modellen med bilstereo fra Sonos.

Skrevet av / 10.03.21 - 15:00
Nå kan du få Sonos-lyd til bilen

Audi har lang tradisjon for å tilby oppgraderte lydsystemer i sine bilmodeller: da kan du som oftest velge mellom Bose eller Bang & Olufsen som premium-alternativ. Til den snart ankommende Q4 e-tron har Audi imidlertid funnet en ny samarbeidspartner: Ingen ringere enn Sonos!

Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Sonos
<
>
Interior

Sonos bilstereo?

Sonos lanserte nettopp sin nye bærbare høyttaler Roam, men nå viser det seg at de også har større ting i gjære. Samarbeidet med Audi markerer det første steget innenfor billydens verden.

Dette er saken: Audi publiserte nylig ferske bilder av kommende Q4 e-Tron, og her kan man såvidt skimte Sonos-logoen i interiøret. Sonos har senere gått ut og bekreftet at Q4 e-tron blir den første bilen som får Sonos-lyd i kupéen.

Sonos-anlegget skal i første rekke leveres til den nye Audi Q4 e-tron, men i følge Sonos-sjef Patrick Spence vil de også kunne tilby lydsystemene sine til andre bilfabrikanter:

– Vi ønsker å være i alle de forskjellige lydkategoriene, og mye av det er i bilområdet, skal Spence ha sagt under investorarrangement. – Vårt første partnerskap for å bringe lydopplevelsen vår til biler er med Audi.

Sonos-sjefen sa videre at ytterligere detaljer om Audi-partnerskapet vil bli kunngjort “snart” – antagelig på Q4 E-Trons lanseringsarrangement i april.

Nøyaktige spesifikasjoner og funksjoner på Sonos-systemet – slik som antall høyttalere, watt, surround etc . er ikke offentligjort enda, men vi antar at det i det minste kan kommunisere og synkronisere med Sonos-appen, slik at du kan lytte til den samme musikken, streamingtjenestene og spillelistene i bilen som hjemme. Kanskje også Sonos Radio?

– Vi kan bekrefte at vi arbeider med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbeidet kommer til å gi ”Sonos-tuned” lyd i den nye Q4 e-tron. Vi kommer til å ha mer informasjon å dele i framtiden, sier Sonos sin nordiske PR-representant Sabrina Krim til Lyd & Bilde.

Les også Sonos hodetelefoner i 2021? Ryktene vil ha det til at Sonos lanserer sine første hodetelefoner i 2021. Slik kan de bli seende ut!

Audi Q4 e-tron: 70-tommers AR-display

Utover Sonos-lyd skal Audi Q4 e-tron har mer snacks å by: deriblant en ny Augmented Reality (AR) skjerm som viser navigasjonsdata, hastighet og annen informasjon i direkte i frontruten. Enkelte av assistentsystemene vises som dynamiske projiseringer i veien, ca. ti meter foran bilen. Dette skal bistå føreren spesielt ved dårlige og krevende siktforhold.

Arealet for AR-visningen tilsvarer en skjerm på ca. 70 tommer. Q4 e-tron har også det største MMI-skjermen i Audi hittil: en 11,6” skjerm med 1763×834 pikslers oppløsning. (Foto: Audi)

 

(Kilde: Protocol via The Verge)

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top