TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2023: El-sparkesykler er også mobile

Mobile World Congress handler om mobilitet i bredeste forstand. Og Segway og Xiaomi var spesielt opptatt av personlig mobilitet på årets store mobilmesse.

forfatter
Publisert 01.03.23 - 09:19

Det var mye mer å se enn bare smarttelefoner og nettverksprodukter på årets mobilmesse i et regnfullt og vinterkaldt Barcelona. Både Segway og Xiaomi lanserte elektriske sparkesykler på MWC 2023, begge med fokus på maksimal mikromobilitet. Vi har tatt en titt på dem begge.

Les også Nå er Segway en elektrisk sparkesykkel Segway Ninebot KickScooter F40D er et glimrende transportmiddel til korte avstander i byen, men pass på at den dyre elektriske sykkelen ikke blir stjålet!
Segway-Ninebot KickScooter F40D

Segway Max G2

Et område på hele 500 kvm. fylte Segways enorme stand på Mobile World Congress, der selskapet var til stede for første gang. Men det var også plass til en stor testbane, der messedeltakerne kunne teste selskapets elektriske løsninger i praksis.

Segway Max G2
Segway Max G2 leveres med 10″ slangeløse og selvforseglende dekk for større stabilitet og kjørekomfort. (Foto: Peter Gotschalk)

Et av produktene på standen var den nye elektriske sparkesykkelen Segway Max G2 (artikkelbildet), som har 10″ slangeløse og selvforseglende dekk for bedre stabilitet og kjørekomfort.

I tillegg har Max G2 en kraftig bakhjulsmotor med en maksimal effekt på 900 W som kan håndtere stigninger på opptil 22% – selv med store personer på opptil 120 kg.

Segway Max G2
Den hydrauliske fjæringen foran og den doble fjæringen bak gir enda mer komfort på reisen, lover Segway. (Foto: Peter Gotschalk)

Den hydrauliske fjæringen foran og den doble fjæringen bak gir enda mer komfort på reisen, lover Segway. Det samme gjør den innebygde navigasjonen i det brede styret.

Rekkevidden er opptil 70 kilometer på en enkelt lading.

Segway Max G2 kommer også med innebygd “Apple Find My”-funksjonalitet, slik at du kan bruke iPhone eller en annen Apple-enhet til å finne den elektriske sparkesykkelen hvis den blir stjålet eller skulle forsvinne.

Den elektriske sparkesykkelen lanseres i løpet av våren. En nøyaktig dato eller pris er ennå ikke kjent.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

I tillegg til nye mobiltelefoner – inkludert Xiaomi 13 Pro – og andre personlige elektronikkprodukter, lanserte kinesiske Xiaomi også en elektrisk scooter på årets store mobilmesse.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra har nettopp blitt avduket på MWC 2023 (Foto: Peter Gotschalk).

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra er den første sparkesykkelen med et dobbelt fjæringssystem fra den kinesiske produsenten, noe som skal sikre jevn og sikker kjøring selv i utfordrende terreng, lover Xiaomi.

For å redusere risikoen for punkteringer er Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, i likhet med Segway Max G2, utstyrt med slangeløse og selvforseglende 10-tommers dekk.

Begge kan kjøre opptil 70 kilometer på en enkelt lading, men bakhjulsmotoren på Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, med en maksimal effekt på 940 W, kan klatre opp stigninger på opptil 25% uten problemer, hevder den kinesiske produsenten.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra er utstyrt med slangeløse og selvforseglende 10″ Xiaomi DuraGel-dekk. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgjengelighet vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, forteller produsenten til oss.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde