TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Lotus Evija får flere slektninger

Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

forfatter
Publisert 16.01.21 - 12:00

Den spinnville Lotus Evija er ennå ikke produsert, tanken var å starte produksjonen i midten av 2021. Men man må være kjapt ute om man skal sikre seg en, for den ekstreme sportsbilen med fire elmotorer og til sammen 2000 hk, blir bare laget i 130 eksemplarer.

Det blir altså veldig få som får sjansen til å sjekke om den virkelig klarer 0-299 km/t på under ni sekunder, som Lotus hevder at Evija skal klare.

Evija blir den første supersportsbilen fra Lotus med ren eldrift, men nå annonserer de at et samarbeide med franske Alpine er på trappene.

De har signert et såkalt memorandum of understanding – MoU – med en intensjon om å utvikle teknologien for kommende el-kjøretøy sammen. Det skal komme både satsningen i Formel 1 såvel som Formel E og Endurance, til gode, men også danne grunnlaget for en kommende elektrisk supersportsbil.

Et samarbeide mellom Lotus og Alpine, er antagelig i Colin Chapmans ånd, Lotus grunnlegger som alltid forvektet lav vekt som et av de viktigste kriteriene for å lage en rask bil.

Begge er kjent for lette konstruksjoner, en Lotus Elise veier godt under tonnet – og har 235 hk per tonn effekt, mens en Alpine A110 så vidt tipper vekten rett over tonnet.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde