Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

En LEGO-Lamborghini i full størrelse!

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.
LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37

I fjor sommer lanserte LEGO Technic en heftig Lamborghini Sián FKP 37 i 1:8 størrelsesskala. Vi fikk da også gleden av å bygge den, som du kan se i videoen under:

 

Men hvor fet den enn er, så blekner den i forhold til LEGOs nye kreasjon: nemlig en Lamborghini Sián FKP 37 i full størrelse!

LEGO Lamborghini Sían – med 400.000 deler

LEGO lover at modellen er tro mot originalen, som er kupéversjonen av Sían, opprinnelig produsert i et opplag på bare 63 eksemplarer (det finnes også en roadster-versjon i 19 eksemplarer). Over 154 forskjellige typer LEGO-elementer er brukt «for å gjengi den futuristiske elegansen og lett gjenkjennelige silhuetten til Lamborghini Sián.»

Dette er andre gang designere, teknikere og ingeniører fra de to selskapene samarbeider, og modellen kopierer dimensjonene til en Lamborghini Sián FKP 37.  Men der hvor man med knapt 4.000 deler fikk til en ganske grov – dog imponerende – etterligning, så har LEGO-teamet denne gangen brukt over 400.000 deler og 8.660 timer(!) på å skape en så nøyaktig replika, at det nesten er vanskelig å se hvilken bil som er den ekte, når de begge står ved siden av hverandre.

Sjekk den LEGO-bilen! Lamborghini Sián FKP 37 i nesten fire tusen deler er det nyeste tilskuddet til LEGOs Technic-avdeling.
Lego Technic vs Lamborghini Sián FKP 37
LEGO Lamborghini Sian FKP 37

LEGO vs ekte Lamborghini Sían FKP 37. Ser du hvilken som er den ekte? Foto: LEGO

«Det perfekt proporsjonerte understellet er dekket av en forseggjort konstruksjon av spesiallagde heksagonale LEGO Technic elementer som er satt sammen til et heftig råkarosseri. Designen er en hyllest til den sekskantede formen som er en integrert del av Automobili Lamborghinis designspråk, og som kommer til uttrykk i supersportsbilens ikoniske, sekskantede baklys og eksosrør,» kan man lese i pressemeldingen.

Annonse

Sían = lyn

Sían betyr «lyn» og er et dialektord fra Bologna. For å fremheve betydningen har LEGO sørget for at lysene og lynet som går langs karosseriet, gjenspeiler hvordan den ekte bilens epsilon-formede frontlys og heksagonale baklys heves og senkes.

Interiøret er like detaljert, med et klossebygd ratt, dekorert med Lamborghini-logoen og det italienske flagget. Dashbord-instrumentene og racerbilsetene er også bygget av LEGO-klosser.

Lakken er den samme som for LEGO Technic-modellen i 1:8-skala, men denne gangen påført av Lamborghinis offisielle lakkeringsverksted. Og dessuten med paintbrush-effekt og livslang UV-beskyttelse, som er første gang for en LEGO-kreasjon.

Noe lydanlegg har derimot ikke folka tatt seg bryet med å bygge…

legotechnicsian.com

Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (21) LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (19) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (18) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (17) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (16) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (15) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (14) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (13) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (12) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (11) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (10) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (6) Life-size LEGO Technic Lamborghini Sian FKP 37 (1)
<
>
Lamborghini Sián FKP 37, 1:1 størrelse. Foto: LEGO

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

LEGO har bygget en 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 med over 400.000 deler.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.