Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kommer Tesla Cyberquad ATV likevel?

Tesla har igjen søkt om opphavsrett til Cyberquad-navnet. Får vi en voksenutgave av ATV-en snart?

Skrevet av / 22.05.23 - 11:07
Kommer Tesla Cyberquad ATV likevel?

Mens vil lurer på når småbilen «Model 2» kommer, ser det ut til at Tesla holder drømmen om en ATV ved like. Og det er ikke bare i navnet Cyberquad ATV minner om Cybertruck-pickupen. Også utseendemessig er firehjulssykkelen som snytt ut av nesen på den spesielle – og enorme – bilen.

Tesla Cybertruck scaled 1
Tesla Cybertruck er enorm, og ser ikke ut som noe annet. Foto: Tesla

Det var under avdukingen av Cybertruck i 2019 at designen på ATV-en først ble vist. Klart inspirert av den elektriske pickupen. Cyberquad ville selvsagt også være et helelektrisk kjøretøy, og en naturlig følgesvenn på bakplanet til Cybertruck. For eksempel om du må gjennom skogen det siste stykket opp til tømrerhytta, hvor stien er for smal for kjempe-pickupen.

Les også Tesla Cybertruck kommer kun i én farge - Men du kan foliere den i hvilken farge eller mønster du vil, sier Elon Musk.

Åndsverkbeskyttelse for Cyberquad ATV

Men der hvor Cybertruck har blitt forsinket flere ganger, har den nye ATV-en knapt vært snakket om siden. Tesla-fans har undret seg om den i det hele tatt kommer.

Det ser nå ut til at Tesla fremdeles har planer for firehjulingen, ettersom Tesla tidligere i mai for andre gang søkte om opphavsrett til Cyberquad-navnet. Dette i følge Electrek.

tesla cyberquad for kids
Barneversjonen av Cyberquad ble tilbakekalt like raskt som den kom. Foto: Tesla

Barneversjonen ble trukket

For ordens skyld ble faktisk en barnevennlig versjon av ATV-en lansert på markedet i samarbeid med Radio Flyer, men den måtte tilbakekalles fordi den ikke tilfredsstilte kravene satt av Consumer Product Safety Commission (CPSC). Blant annet fordi den manglet mekanisk demping.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top