Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

ID. Buzz GTX: Familiebilen får et sporty løft

Snart kommer den firehjulsdrevne varianten av den populære familiebilen, nemlig Volkswagen ID. Buzz GTX. En lang variant kommer også.

Skrevet av / 27.03.24 - 15:00
ID. Buzz GTX: Familiebilen får et sporty løft

Foruten firehjulsdrift har den nye Volkswagen ID. Buzz GTX plass til opptil 7 personer (versjonen med lang akselavstand), og dessuten økt effekt på hurtiglading. I tillegg kommer den med lengre akselavstand. En lengre variant kommer også.

5-7 seter

ID. Buzz GTX kommer altså i to utgaver – en med kort akselavstand og 5 eller 6 seter, og en med lang akselavstand med plass til 5, 6 eller 7 personer. Begge har brukbar rekkevidde takket være batteripakker på henholdsvis 79 kWh og 86 kWh netto, og støtter hurtiglading på inntil 185 kW for den korteste og 200 kW for den lengste varianten. Batteriet fylles fra 10-80% på under 30 minutter, under optimale forhold.

Foto: Volkswagen

Tøffere uttrykk

Designmessig skiller GTX-modellen seg ut med en spesiell støtfanger foran, flere sorte høyglans-detaljer og 20-tommers felger. Innvendig finner man blant annet sorte seter med røde kontrastsømmer, GTX-logo i setene og på rattet.

Foto: Volkswagen

Bagasjeromsvolumet er på 1121 liter i kort utgave og hele 1340 liter i lang, med mulighet for å utvide til over 2000 liter ved å legge ned baksetene. Og for de som trenger å dra med seg ekstra last blir det også mulighet for tilhengerfeste. Tillatt hengervekt er ennå ikke klar, men den blir høyere enn på den bakhjulsdrevne utgaven.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz GTX: Tilgjengelighet

De første eksemplarene av ID. Buzz GTX er ventet å ankomme Norge i andre halvdel av 2024. Salget starter i løpet av sommeren, samtidig som prisene blir klare, så følg med på Volkswagens nettsider for mer informasjon om lanseringen av den etterlengtede familiebilen.

Mer info: volkswagen.no

Les også Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top