Nyhet

Hyundai Ioniq 5 lanseres i februar

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Skrevet av / 13.01.21 - 11:48
Hyundai Ioniq 5 lanseres i februar

Hyundai har sluppet de første bilden av Ioniq 5, den elektriske SUV-en som lanseres i neste måned, og heldigvis ligner den mye på Concept 45 som Hyundai viste i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV-en vil få firehjulstrekk, og plasserer seg i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge P8.

De rette linjene med klare retro-vibber minner litt om Pony Coupe fra midten av 70-tallet, og Hyundai sier at de faktisk har hentet inspirasjonen til blant annet interiøret derfra.

Akkurat dét har vi ikke noe bilde av, men konseptbilen var utstyrt med et flytende skjerm på et dashbord, som ikke så like high-tech ut som på mange andre konseptbiler.

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-plattform som støtter fra 400 til 800 Volts teknologi – tilsvarende som i Porsche Taycan, og støtte for opptil 350 kW hurtiglading. Det skal kunne gi en ladefart på 18 minutter fra 10 til 80 prosent batterikapasitet.

Ytelsen er heller ikke noe å kimse av. 0-100 km/t på 5,3 sekunder, er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20-tommers lettmetallfelger og elektroniske sidespeil med kamera innebygget.

De karakteristiske firkantede piksel-lyktene fra konseptbilen er videreført på Ioniq 5, som trolig vil få en rekkevidde opptil 55o km med den største batteripakken.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top