Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Hyundai Ioniq 5 lanseres i februar

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Hyundai har sluppet de første bilden av Ioniq 5, den elektriske SUV-en som lanseres i neste måned, og heldigvis ligner den mye på Concept 45 som Hyundai viste i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV-en vil få firehjulstrekk, og plasserer seg i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge P8.

De rette linjene med klare retro-vibber minner litt om Pony Coupe fra midten av 70-tallet, og Hyundai sier at de faktisk har hentet inspirasjonen til blant annet interiøret derfra.

Akkurat dét har vi ikke noe bilde av, men konseptbilen var utstyrt med et flytende skjerm på et dashbord, som ikke så like high-tech ut som på mange andre konseptbiler.

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-plattform som støtter fra 400 til 800 Volts teknologi – tilsvarende som i Porsche Taycan, og støtte for opptil 350 kW hurtiglading. Det skal kunne gi en ladefart på 18 minutter fra 10 til 80 prosent batterikapasitet.

Ytelsen er heller ikke noe å kimse av. 0-100 km/t på 5,3 sekunder, er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20-tommers lettmetallfelger og elektroniske sidespeil med kamera innebygget.

De karakteristiske firkantede piksel-lyktene fra konseptbilen er videreført på Ioniq 5, som trolig vil få en rekkevidde opptil 55o km med den største batteripakken.

Annonse

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.