Hyundai Ioniq 5 lanseres i februar

Skal utfordre Volkswagen og Skoda
Annonse
Annonse
forfatter

Hyundai har sluppet de første bilden av Ioniq 5, den elektriske SUV-en som lanseres i neste måned, og heldigvis ligner den mye på Concept 45 som Hyundai viste i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV-en vil få firehjulstrekk, og plasserer seg i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge P8.

De rette linjene med klare retro-vibber minner litt om Pony Coupe fra midten av 70-tallet, og Hyundai sier at de faktisk har hentet inspirasjonen til blant annet interiøret derfra.

Akkurat dét har vi ikke noe bilde av, men konseptbilen var utstyrt med et flytende skjerm på et dashbord, som ikke så like high-tech ut som på mange andre konseptbiler.

Annonse

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-plattform som støtter fra 400 til 800 Volts teknologi – tilsvarende som i Porsche Taycan, og støtte for opptil 350 kW hurtiglading. Det skal kunne gi en ladefart på 18 minutter fra 10 til 80 prosent batterikapasitet.

Ytelsen er heller ikke noe å kimse av. 0-100 km/t på 5,3 sekunder, er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20-tommers lettmetallfelger og elektroniske sidespeil med kamera innebygget.

De karakteristiske firkantede piksel-lyktene fra konseptbilen er videreført på Ioniq 5, som trolig vil få en rekkevidde opptil 55o km med den største batteripakken.

 

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!