Hyundai Ioniq 5 lanseres i februar

Skal utfordre Volkswagen og Skoda
Annonse
Annonse
forfatter

Hyundai har sluppet de første bilden av Ioniq 5, den elektriske SUV-en som lanseres i neste måned, og heldigvis ligner den mye på Concept 45 som Hyundai viste i Frankfurt i 2019.

Den kompakte SUV-en vil få firehjulstrekk, og plasserer seg i samme segment som Volkswagen iD.4, Skoda Enyaq og Volvo XC40 Recharge P8.

De rette linjene med klare retro-vibber minner litt om Pony Coupe fra midten av 70-tallet, og Hyundai sier at de faktisk har hentet inspirasjonen til blant annet interiøret derfra.

Akkurat dét har vi ikke noe bilde av, men konseptbilen var utstyrt med et flytende skjerm på et dashbord, som ikke så like high-tech ut som på mange andre konseptbiler.

Ioniq 5 er bygget på Hyundais E-GMP-plattform som støtter fra 400 til 800 Volts teknologi – tilsvarende som i Porsche Taycan, og støtte for opptil 350 kW hurtiglading. Det skal kunne gi en ladefart på 18 minutter fra 10 til 80 prosent batterikapasitet.

Ytelsen er heller ikke noe å kimse av. 0-100 km/t på 5,3 sekunder, er meget respektabelt for en el-SUV, som her er vist med 20-tommers lettmetallfelger og elektroniske sidespeil med kamera innebygget.

De karakteristiske firkantede piksel-lyktene fra konseptbilen er videreført på Ioniq 5, som trolig vil få en rekkevidde opptil 55o km med den største batteripakken.

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?