VW ID.4: Lyd fra Harman Kardon?

Volkswagen har ennå ikke offentliggjort hva slags lydanlegg el-SUV-en ID.4 vil få. Kina kan gi oss svaret.
VW Volkswagen ID.4 X Kina
Annonse
Annonse
forfatter

Etter at Volkswagen har avduket sin ID.4 i Europa og Nord-America, har turen kommet for Kina. Og der kommer det faktisk to varianter av bilen: VW ID.4 Crozz, som ser helt lik ut som ID.4 i resten av verden, og ID.4 X som har annen utforming på kjørelys, baklys og støtfangere.

Men det var noe annet vi bet oss merke i, da vi så bildene hos carscoops.com. Det var nemlig at høyttalerne på 1st-utgaven av ID.4X på bildene bærer logoen fra Harman Kardon. ID.4 Crozz har derimot ingen slike logoer.

VW Volkswagen ID.4 Interior
Komprimert bilde til tross, det levner ingen tvil om at det er Harman Kardon-logoen som pryder diskanthøyttaleren på A-stolpen i den kinesiske ID.4X. Foto: Volkswagen

Det rimer bra, siden Harman Kardon tilbys i både Tiguan, Golf og Arteon. Men VW har også Dynaudio i enkelte modeller, og Beats Audio i andre. Så her skal vi ikke ta noen ting for gitt.

Usikkert

For å spe på med litt ekstra usikkerhet, ble det lenge sagt at ID.3 skulle få Beats-anlegg, noe som dessverre glimret med sitt fravær på 1st-utgaven. Om senere utgaver av ID.3 vil få Beats, råder det plutselig usikkerhet om, da importøren ikke har villet uttale seg offisielt om dette. Også modellene T-Cross, T-Roc og Polo kan bestilles med Beats-anlegg som ekstrautstyr.

VW-ID.4-interior
Vi frykter at den europeiske ID.4 1st kommer uten noe spesielt lydanlegg. Foto: Volkswagen

En bilmodell kan dessuten ha ulikt lydanlegg i Europa og Asia, alt etter hvilke avtaler som har blitt gjort med partnerne. Og vi må understreke at det ikke er noen bilder av Harman Kardon i ID.4 på vestlige breddegrader (se innsidebildene her). Og at den kinesiske ID.4 Crozz, som ser identisk ut «vår» versjon, heller ikke Harman Kardon avbildet, sår ytterligere tvil.

Annonse

VW ID.4 får neppe HK til å begynne med

Vi vil likevel komme med en såkalt kvalifisert gjetning: Den første utgaven som ruller ut, ID.4 1st, kommer uten noe spesielt lydanlegg. Akkurat som var tilfellet med den mindre ID.3. Dette rimer også godt med at Canton-anlegget som har vært lovet i søskenbarnet Skoda Enyaq iV heller ikke blir tilgjengelig for de første som bestiller bilen.

Så vil vi gjette på at den neste, mer masseproduserte utgaven av ID.4, kommer med en oppgradering. Og det blir meget mulig Harman Kardon.

VW ID4X
Lyktene på den kinesiske ID.4X er noe annerledes enn her til lands. Foto: Volkswagen

Vi tester ID.3

Vi holder forresten på med test av den fullutstyrte Max-utgaven av VW ID.3 1st. Vår opplevelse av den kan du lese snart.

Se alle bildene av kinesiske ID.4X og ID.4 Crozz hos carscoops.com

VW ID.4X ID4X
Også bakhøyttalerne i den kinesiske VW ID.4X bærer tydelig Harman Kardon-logoen. Foto: Volkswagen

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.