Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

VW ID.4: Lyd fra Harman Kardon?

Volkswagen har ennå ikke offentliggjort hva slags lydanlegg el-SUV-en ID.4 vil få. Kina kan gi oss svaret.
VW Volkswagen ID.4 X Kina

Etter at Volkswagen har avduket sin ID.4 i Europa og Nord-America, har turen kommet for Kina. Og der kommer det faktisk to varianter av bilen: VW ID.4 Crozz, som ser helt lik ut som ID.4 i resten av verden, og ID.4 X som har annen utforming på kjørelys, baklys og støtfangere.

Men det var noe annet vi bet oss merke i, da vi så bildene hos carscoops.com. Det var nemlig at høyttalerne på 1st-utgaven av ID.4X på bildene bærer logoen fra Harman Kardon. ID.4 Crozz har derimot ingen slike logoer.

VW Volkswagen ID.4 Interior

Komprimert bilde til tross, det levner ingen tvil om at det er Harman Kardon-logoen som pryder diskanthøyttaleren på A-stolpen i den kinesiske ID.4X. Foto: Volkswagen

Det rimer bra, siden Harman Kardon tilbys i både Tiguan, Golf og Arteon. Men VW har også Dynaudio i enkelte modeller, og Beats Audio i andre. Så her skal vi ikke ta noen ting for gitt.

Usikkert

For å spe på med litt ekstra usikkerhet, ble det lenge sagt at ID.3 skulle få Beats-anlegg, noe som dessverre glimret med sitt fravær på 1st-utgaven. Om senere utgaver av ID.3 vil få Beats, råder det plutselig usikkerhet om, da importøren ikke har villet uttale seg offisielt om dette. Også modellene T-Cross, T-Roc og Polo kan bestilles med Beats-anlegg som ekstrautstyr.

Annonse
VW-ID.4-interior

Vi frykter at den europeiske ID.4 1st kommer uten noe spesielt lydanlegg. Foto: Volkswagen

En bilmodell kan dessuten ha ulikt lydanlegg i Europa og Asia, alt etter hvilke avtaler som har blitt gjort med partnerne. Og vi må understreke at det ikke er noen bilder av Harman Kardon i ID.4 på vestlige breddegrader (se innsidebildene her). Og at den kinesiske ID.4 Crozz, som ser identisk ut “vår” versjon, heller ikke Harman Kardon avbildet, sår ytterligere tvil.

Annonse

VW ID.4 får neppe HK til å begynne med

Vi vil likevel komme med en såkalt kvalifisert gjetning: Den første utgaven som ruller ut, ID.4 1st, kommer uten noe spesielt lydanlegg. Akkurat som var tilfellet med den mindre ID.3. Dette rimer også godt med at Canton-anlegget som har vært lovet i søskenbarnet Skoda Enyaq iV heller ikke blir tilgjengelig for de første som bestiller bilen.

Så vil vi gjette på at den neste, mer masseproduserte utgaven av ID.4, kommer med en oppgradering. Og det blir meget mulig Harman Kardon.

VW ID4X

Lyktene på den kinesiske ID.4X er noe annerledes enn her til lands. Foto: Volkswagen

Vi tester ID.3

Vi holder forresten på med test av den fullutstyrte Max-utgaven av VW ID.3 1st. Vår opplevelse av den kan du lese snart.

Se alle bildene av kinesiske ID.4X og ID.4 Crozz hos carscoops.com

VW ID.4X ID4X

Også bakhøyttalerne i den kinesiske VW ID.4X bærer tydelig Harman Kardon-logoen. Foto: Volkswagen

 

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.