Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hyke Shuttle 0001 elektrisk ferge

Autonom ferge debuterer.

Skrevet av / 15.08.23 - 11:24
Hyke Shuttle 0001 elektrisk ferge

Elektrifiseringen er for lengst kommet til maritime fartøy. Vi har prøvekjørt den elektriske Candela C8 allerede, hydrofoilbåten som bruker mindre strøm når farten øker.

Les også Vi har prøvd båten som svever over vannet Svensk elbåt med hydrofoil og designelementer fra Polestar.

Elektriske fritidsbåter er altså ikke noe nytt, det er heller ikke elektriske ferger. Men autonome elektriske ferger er nytt.

Hyke Shuttle 0001 er den første fra Hydrolift Smart-City Ferries AS, og den er allerede på vannet i Arendal i Norge denne uken.

Foto: Hyke

Fire stykker av den elektriske fergen skal frakte passasjerer på Seinen i Paris under olympiske leker i 2024, hvor den 15 meter lange fergen kan ta 50 passasjerer per tur. Hydrolift Smart-City Ferries AS er et selskap i Eker Group, som blant annet designer og bygger Hydrolift båter, og Bård Eker – mannen bak selskapet, er også kjent som designer for Koenigseggs superbiler.

Foto: Hyke

Fergen er bygget i komposittmaterialer og veier bare 11 tonn: Den kan dokke og lade automatisk når den legger til bryggen, og i følge Hydrolift Smart-City Ferries, kan fergen utstyres med autonom navigasjon slik at den ikke trenger mannskap.

Foto: Hyke

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Scroll to Top