TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Ford viser elektrisk varebil med 2000 hestekrefter

Tar netthandel-pakkene dine fra 0-100 på 2 sekunder.

forfatter
Publisert 28.06.22 - 08:00

Ford er kjent for sine elleville konseptbiler, og den amerikanske bilprodusenten liker å ta den helt ut når de skal promotere en ny bilmodell. Under den tradisjonsrike Goodwood Festival of Speed viste de frem Pro Electric Supervan, en topptrimmet Transit varebil av de sjeldne!

3Q73RQ1Q Aw3L uDi 2022 FORD E TRANSIT SUPERVAN 36 LOW 16Ydw05v 8oyGSUD3
<
>
Ford Pro Electric Supervan er en racing-rigget varebil utenom det vanlige. (Foto: Ford)

 

Ford Pro Electric SuperVan

SuperVan er utviklet av Fords Performance-avdeling, hvor designteamet har fått frie tøyler til å utvikle et racing-nyttekjøretøy med ekstreme ytelser.

Den spesialbygde varebilen er opprinnelig basert på en Ford E-Transit, men motoriseringen er av det ekstreme slaget: Ved hjelp av fire elektriske motorer og et væskeavkjølt 50 kWh-batteri, har Ford klart å hente ut rundt 2000 hestekrefter! Det er nok til å ta budbil-kjerra fra 0 – 100 km/t på under 2 sekunder.

Varebilen – rettere sagt – banebilen – er ribbet innvendig for å spare vekt, og har fått et spesialbygget chassis for racing. Den væskeavkjølte batteripakken er plassert slik at den bidrar til lavt tyngdepunkt og optimal vektfordeling. Den kan fullades på rundt 45 minutter fra en standard hurtiglader. Bilen er dessuten utstyrt med 24/7 modemtilkobling for å kunne fjernstyre og optimalisere bilens oppsett, akkurat som i moderne billøp.

 

fx9eITBw FordProElectricSuperVan Goodwood FoS 2022 07 LOW FordProElectricSuperVan Goodwood FoS 2022 13 LOW 2022 FORD E TRANSIT SUPERVAN 4 LOW supervan sketch 20220620 Int Press 003 LOW
<
>
Ford Pro Electric Supervan. (Foto: Ford)

Flere SuperVans gjennom tidene

Ford har en lang historikk med spinnville varebiler – såkalte Supervans. Den første SuperVan som Ford produserte kom i 1971, og brukte da en midtstilt motor fra Le Mans-vinneren Ford GT40. Deretter kom SuperVan 2 med en 590 HK V8 Cosworth-motor og glassfiberkarosseri. Senere kom også en SuperVan 3 – med en 650 hesters Cosworth-motor hentet fra datidens Formel 1 biler.

9fbTr0Q1
Den første Ford Transit Supervan fra 1971. (Arkivfoto: Ford)

På Goodwood Festival of Speed ble varebilen rattet av den erfarne racingsjåføren Romain Dumas, som blant annet har satt flere rekorder i bakkeløp og vunnet flere 24-timers løp på Nürburgring 24-timers løp.

Se mer om Ford Pro Electric SuperVan i videoen under.

 

 

Les også disse sakene om Ford:

Ford viser spinnvill Mustang Mach-E med 1400 elektriske hester

Ekstremutgave av Mustang Mach-E

En ny prototype med hele 7 elmotorer og en gigantisk vinge skal vise frem Fords nye elbil-teknologi.

Ford Mustang Mach-E GT

GT-versjon av Mustang Mach-E

487 hk og råere ytelse.

Fords elektriske pickup er råtøff

Ford F-150 Lightning: Rå pickup med B&O-lyd

Like nyttig som steintøff: 70.000 har allerede reservert det helelektriske råskinnet Ford F-150 Lightning. Lyd fra B&O får du også.

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Den ikoniske Golfen gjenoppstår som elbil Kommer trolig som elektrisk Golf GTI også.
Porsche Macan går elektrisk: Her er de ferske detaljene Porsche har sluppet flere detaljer om den elektriske versjonen av Macan, som ventes på veien i 2024. Det loves over 600 hestekrefter, 100 kWh batteri og lang rekkevidde!
Gromme Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ekte britisk bilkunst. Og nå får de lydanlegg fra selveste Sennheiser. Først ut er Plus Four og Plus Six.
Følg Lyd & Bilde