Nyhet

Ford Mustang Mach-E GT

487 hk og råere ytelse.
forfatter

Med Fords mest ikoniske merkevare i grillen, skulle det bare mangle at det ikke kom en enda raskere utgave av Mustang Mach-E. Sånn har det alltid vært, så at Ford tar fram en GT-utgave av den elektriske Mustang Mach-E, er ikke det minste rart.

GT-utgaven kan faktisk bestilles allerede nå, og her får man 465 hk og 860 Nm dreiemoment, med en 0verboost i tillegg som i korte perioder øker effekten til 487 hk.

Det skal sørge for lynraske 3,7 sekunder fra stillestående til 100 km/t, noe som gjør Mustang Mach-E GT til en av de aller raskeste familebilene der ute.

Den leveres med et omfattende utstyrsnivå, og bilen har adaptive Magneride-dempere, Brembo-bremser med 385 mm ventilerte skiver, og en kjøremodus Ford kaller helt utemmet. Bilen leveres med dekk fra Pirelli i 245/45 R20 dimensjon, som er spesielt tilpasset GT-utgaven.

To elektromotorer sørger for firehjulstrekk, men Ford sier at oppsettet er kalibrert sånn at mer av kreftene går til bakhjulene, enn på en vanlig Mustang Mach-E.

GT-utgaven kommer i en lanseringsversjon med panoramatak som standard,  og i fargene Grabber Blue, Cyber Orange og Dark Matter Grey.

Batteriet er på 88 kWt netto (99kWt brutto) og Ford anslår rekkevidden til 500 km, i henhold til WLTP. Lanseringsmodellene koster fra 658.000 kroner, men GT-versjonen starter på 635.000 for en godt utstyrt utgave.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.