TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ford Mustang Mach-E GT

487 hk og råere ytelse.

forfatter
Publisert 12.07.21 - 11:31

Med Fords mest ikoniske merkevare i grillen, skulle det bare mangle at det ikke kom en enda raskere utgave av Mustang Mach-E. Sånn har det alltid vært, så at Ford tar fram en GT-utgave av den elektriske Mustang Mach-E, er ikke det minste rart.

GT-utgaven kan faktisk bestilles allerede nå, og her får man 465 hk og 860 Nm dreiemoment, med en 0verboost i tillegg som i korte perioder øker effekten til 487 hk.

Det skal sørge for lynraske 3,7 sekunder fra stillestående til 100 km/t, noe som gjør Mustang Mach-E GT til en av de aller raskeste familebilene der ute.

Den leveres med et omfattende utstyrsnivå, og bilen har adaptive Magneride-dempere, Brembo-bremser med 385 mm ventilerte skiver, og en kjøremodus Ford kaller helt utemmet. Bilen leveres med dekk fra Pirelli i 245/45 R20 dimensjon, som er spesielt tilpasset GT-utgaven.

To elektromotorer sørger for firehjulstrekk, men Ford sier at oppsettet er kalibrert sånn at mer av kreftene går til bakhjulene, enn på en vanlig Mustang Mach-E.

GT-utgaven kommer i en lanseringsversjon med panoramatak som standard,  og i fargene Grabber Blue, Cyber Orange og Dark Matter Grey.

Batteriet er på 88 kWt netto (99kWt brutto) og Ford anslår rekkevidden til 500 km, i henhold til WLTP. Lanseringsmodellene koster fra 658.000 kroner, men GT-versjonen starter på 635.000 for en godt utstyrt utgave.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Svensk elbil-messe kommer til Norge Den svenske elbilmessen eCarExpo kommer neste år til Norge og Oslo.
Kan gjøres om til pickup Rendyrket tøffing for en aktiv livsstil.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Følg Lyd & Bilde