Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Finn den grønneste ruten med Google Maps

Nå kan du finne den mest drivstoffbesparende ruten med Google Maps

Skrevet av / 11.09.22 - 19:11
Finn den grønneste ruten med Google Maps

I en tid hvor energiprisene bare blir høyere og høyere – samt pris på drivstoff til bilen – prøver mange av oss å spare der vi kan.

Dette blir nå litt enklere takket være Google Maps, som introduserer en ny funksjon i Norge kalt Drivstoffeffektive ruter. Funksjonen dukker opp automatisk når det finnes et grønnere alternativ til den raskeste ruten.

På en tur fra Oslo til Bærum i rushtrafikk kan det f.eks. være mulig å redusere forbruket med ca. 17 prosent ved å følge en omvei som er fire minutter lengre.

Les også Regnskogen minsker og Arktis smelter Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.

Den nye funksjonen rulles ut gradvis til de norske brukerne i løpet av de kommende månedene, på både iOS og Android. For å bruke funksjonen legger du inn en destinasjon i Google Maps, app-en viser så den raskeste ruten og et drivstoffbesparende alternativ hvis den er omtrent like rask.

 

 

Den drivstoffbesparende ruten er merket med et lite grønt og hvitt blad, sammen med et estimat på hvor mye du drivstoff du kan spare ved å følge nettopp denne ruten.

Forslagene er dynamiske og baserer seg på data om f.eks. trafikk, terreng og fartsgrenser. For eksempel er konstant hastighet mer økonomisk.

I tillegg til Norge blir funksjonen også lansert i 23 andre land, herunder Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Østerrike, Storbritannia og Tyskland.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top