Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Eldrevne Stilride 1 på veien om kort tid

Før lanseringen har Stilride presentert en oppdatert og endelig spesifikasjon for sitt første produkt – den elektriske motorsykkelen Stilride 1.

Skrevet av / 16.07.23 - 12:08
Eldrevne Stilride 1 på veien om kort tid

Stilride 1 blir navnet på den første modellen fra svenske Stilride, som ble grunnlagt i 2020. Den eldrevne, lette motorsykkelen kommer i første omgang i en begrenset, nummerert og spesialtilpasset utgave – «Limited Founders Edition».

Stilrides motorsykkel, som har hatt prosjektnavnet Sport Utility Scooter One – SUS(1), har fått stor oppmerksomhet rundt i verden, ikke minst på grunn av designen. De første motorsyklene vil bli levert i løpet av 2024 og produseres i den mikrofabrikken som innen kort tid vil innvies i Nacka Strand, Stockholm.

Det føles ubeskrivelig spennende når vi nærmer oss lanseringen. Vi har jobber hardt det siste året med å finjustere og tilpasse alle delene i motorsykkelen for at den ikke bare skal være en unik opplevelse utseendemessig, men også få en kjøre- og brukeropplevelse utover det vanlige, sier Tue Beijer, medgrunnlegger og CTO på Stilride.

Tue Beijer med sin første konseptmotorsykkel «farfar» – inspirasjonskilde til Stilride 1 – 1995. Foto: Stilride

30 års utvikling

Stilride meddeler at de setter stor pris på interessen og støtten fra sitt community, og forteller at i mai 2023 ble det notert reservasjon nr 100 for Stilride i Limited Founders Edition. Selskapet setter nå ingeniørteamet sammen og starter opp sine automatiserte roboter for å gjøre motorsyklene klare for levering høsten 2024.

Om enn ubevisst, ble den første visualiseringen av Stilride skapt allerede i 1993, da Tue Beijer satt i barnerommet og tegnet med hodet fullt av ideer. Han hadde forstilt seg den ultimate motorsykkelsilhuetten, helst i stand til å inkludere en elmotor, siden han var barn – og plutselig var den der da ha så ned på skrivebordet.

To år senere hadde jeg designet min første konseptmotorsykkel, inspirert av den første designen jeg tegnet. Vi kaller den «farfar»! Og opp gjennom årene har den silhuetten vært en inspirasjonskilde for å se om det er mulig å produsere og gjenskape den, sier Tue Beijer.

Les også ConnectedRide smart-briller fra BMW De som liker HUD (head-up display) i bilen kan nå få den samme funksjonaliteten på motorsykkelen, det med lanseringen av BMW Motorrad ConnectedRide - smarte briller med innebygd head-up-display.

Om Stilride 1

Det lette chassiset er blitt optimert gjennom Stilrides origami-inspirerte produksjonsteknikk Stilfold, og produseres av gjenvunnet svensk stål. Bremsesystemet har blitt utviklet sammen med ISR, og bremsesylindrene er integrerte i styret for å passe inn i den sømløse designen. Stilride 1 vil også bli utstyrt med ABS fra Continental.

En spesialutviklet programvare gir Stilride 1 funksjoner som tyveribeskyttelse, posisjonering, servicediagnostikk og kontroll på batteristatus. Mer informasjon finnes på Stilride.com.

Vi har nå landet alle de viktigste komponentene for å kunne lansere. Det har ikke bare handlet om at design og teknikk skal møtes og smelte samme, men også om vårt løfte om å minimere klimaavtrykk og levere noe som ligger i fremkant når det gjelder holdbarhet, sier Jonas Nyvang, medgrunnlegger og VD på Stilride.

Stilride-1 Stilride-2 Stilride-3 Stilride-4
<
>
Stilride 1. Foto: Stilride

Spesifikasjoner

  • Type: elektrisk, lett motorsykkel (førerkort A1)
  • Toppfart: 100 km/h
  • Rekkevidde: 120 km (i flg. WMTC – World Motorcycle test Cycle)
  • Batteri: 51 V / 5.1 kWh (ladetid 4h)
  • Maks effekt: 8 kW (10.7 hk)
  • Dreiemoment: 280 Nm
  • Vekt: 130 kg (inkl. batteri)
  • Pris: 170 000 NOK (15 000 EUR)
  • Forventet levering: høsten 2024
  • Les også Nye elektriske tohjulinger fra BMW Med den nye BMW CE 02 - som kommer i to varianter, som lett motorsykkel og som moped - tar selskapet steget over i et nytt segment, der målgruppen er yngre mennesker.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

1 hendelser på “Eldrevne Stilride 1 på veien om kort tid”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Scroll to Top