Nyhet

Smarte MC-briller med head-up-display

De som liker HUD (head-up display) i bilen kan nå få den samme funksjonaliteten på motorsykkelen, det med lanseringen av BMW Motorrad ConnectedRide - smarte briller med innebygd head-up-display.

Skrevet av / 14.07.23 - 15:00
Smarte MC-briller med head-up-display

Det man for noen år siden fortsatt betraktet som Science Fiction, er nå blitt til virkelighet med BMW Motorrads smarte briller ConnectedRide, mener BMW, som forteller at motorsykkelbrillene har et head-up-display, likt det vi allerede kjenner fra biler, og projiserer relevante data – som navigasjon, hastighet, fartsgrenser og gir – rett inn i førerens synsfelt i sanntid, noe som bidrar til forutsigbar og dermed tryggere motorsykkelkjøring.

BMW Motorrads ConnectedRide smarte briller med head-up-display. Foto: BMW Motorrad

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses kobles til en smarttelefon via Bluetooth (GPS-data overføres fra mobiltelefonen til brillene i sanntid), og med BMW Motorrad Connected-appen kan projeksjonens plassering justeres og visningsinnstillinger velges. Det er også mulig å slå av projeksjonen hvis ønskelig.

Les også Nye elektriske tohjulinger fra BMW Med den nye BMW CE 02 - som kommer i to varianter, som lett motorsykkel og som moped - tar selskapet steget over i et nytt segment, der målgruppen er yngre mennesker.

BMW opplyser at ConnectedRide Smartglasses kan tilpasses mange ulike hjelmer og ansiktsformer, og at de leveres med fire «nosepads» og to sett med sertifiserte UVA/UVB-glass – i størrelse M for pupillavstand 53-67 mm, og L for pupillavstand 59-73 mm. Det ene settet er 85 % gjennomsiktig og passer spesielt til hjelmer med integrert solbeskyttelse, mens det andre har fargede glass som gjør smartbrillene til solbriller.

Les også Lydløs offroader fra Cake Bukk kommer som lett og mellomstor motorsykkel.

For personer som bruker briller, finnes det en RX-adapter (+/- 4,5 dioptrier) som tilbehør. Litium-batteriet gir opptil 10 timers brukstid, og brillene lades via USB.

ConnectedRide leveres med både gjennomsiktige og fargede glass. Foto: BMW Motorrad

Pris og tilgjengelighet

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses ble presentert 7. juli i forbindelse med BMW Motorrad Days i Berlin. De kommer snart på markedet, og prisen er satt til 690 euro.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik utvikles selvkjørende biler

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Scroll to Top