Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Cupra – nytt bilmerke i Norge

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.

Skrevet av / 17.04.21 - 09:00
Cupra – nytt bilmerke i Norge

Racerbil-produsenten Cupra fra Barcelona har akkurat kommet inn på privatbilarenaen, med hybrid-SUV-en Formentor. Dette er også bilen som markerer starten for Cupra i Norge. Men importøren innrømmer at dette neppe vil bli storselgeren, den plassen spares til de helelektriske etterkommerne.

Cupra Formentor grill logo
Frekk Cupra-logo i grillen. Foto: Cupra

Når det er sagt, er det et tøft og sportslig utseende på Formentor, med en progressiv og aggressiv frontgrill med en stor Cupra-logo i front. Som for min del trekker assosiasjoner til Transformers-logoen. Funksjonelle luftinntak i hjørnene, en sportslig hekk med en rad av LED-lys som strekker seg fra ende til ende. Og med sportslig ratt og bøtteseter, som er standard om du velger utgaven med 245 HK. Den kommer også i en svakere utgave med 204 HK.

En 12″ infotainment-skjerm er felt inn i dashbordet, mens føreren får nødvendig oversikt på sin digitale cockpit-skjerm. Velg Førerassistentpakke Pluss for alle nødvendige digitale trafikkassistenter. Filskifteassistent, prediktiv cruisekontroll med traikkskiltgjenkjenning, nødstilfelleassistent og mer.

Cupra Formentor hekk-compressed-width-3840px-gigapixel
Vi liker den sportslige hekken på Cupra Formentor. Foto: Cupra

SUV-en er relativt kompakt med 445 cm i lengden (ca. midt imellom VW ID.3 og ID.4), 184 cm i bredden og 151 cm i høyden.

204 HK-versjonen starter på 399.000 kroner, mens du må ut med 420.000 roner for varianten med 245 HK.

Konfigurer og kjøp Formentor her.

Cupra Born
Cupra Born er første elbil ut fra den spanske bilprodusenten. Her konseptbilen. Foto: Cupra

Helelektriske Cupra-biler kommer

Men de største nyhetene, når de kommer, vil bli den kompakte Born og SUV-en Tavascan. Begge bygget på Volkswagens MEB-plattform, og med batterier på opptil 77 kWt. Med opptil 500 km rekkevidde for Born og 450 km for den større Tavascan. Born skal kunne akselerere fra 0-50 på bare 2,9 sekunder, mens vi ikke har fått noen tall for Tavascan.

Siden Cupra er et racerbilmerke, blir begge modeller naturligvis tilgjengelig med bøtteseter i skinn, og i hvert fall i Tavascan skal setene ha innebygde høyttalere for en mer skreddersydd lydopplevelse for personene i bilen. Dette liker jeg, og jeg lurer på om ikke det også kan åpne for aktiv støydemping av kabinen. Dette er mye enklere å få til for hver person i bilen, dersom disse har sine personlige høyttalere nært ørene.

CUPRA Tavascan
Den elektriske SUV-en Tavascan blir råfrekk, hvis den blir som konseptbilen. Foto: Cupra

I dashbordet på Tavascan sitter blant annet en 12,3″ cockpit-skjerm, som gir føreren all nødvendig informasjon. En 13″ infotainment-skjerm kan vris mot passasjeren for bedre innsyn.

Slik er det i hvert fall i konseptbilen, vi får se hvordan den endelige produksjonsversjonen ser ut, når den tid kommer.

Cupra Tavascan dash
Infotainment-skejrmen på 13″ kan dreies mot passasjeren. Foto: Cupra

Priser på Cupra Born og Tavascan vet vi naturligvis ikke, det vi vet er at Born kommer i løpet av 2021. Tavascan blir lenger frem i tid, antakelig ikke før i 2024.Cupra forhandles i Norge av Harald A Møller AS

Mer info: cupraofficial.no

CUPRA Tavascan inside-gigapixel-standard-width-3840px
Setene i konseptversjonen av Tavascan ser råflotte ut. Foto: Cupra

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top