Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Cupra – nytt bilmerke i Norge

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.

Racerbil-produsenten Cupra fra Barcelona har akkurat kommet inn på privatbilarenaen, med hybrid-SUV-en Formentor. Dette er også bilen som markerer starten for Cupra i Norge. Men importøren innrømmer at dette neppe vil bli storselgeren, den plassen spares til de helelektriske etterkommerne.

Cupra Formentor grill logo

Frekk Cupra-logo i grillen. Foto: Cupra

Når det er sagt, er det et tøft og sportslig utseende på Formentor, med en progressiv og aggressiv frontgrill med en stor Cupra-logo i front. Som for min del trekker assosiasjoner til Transformers-logoen. Funksjonelle luftinntak i hjørnene, en sportslig hekk med en rad av LED-lys som strekker seg fra ende til ende. Og med sportslig ratt og bøtteseter, som er standard om du velger utgaven med 245 HK. Den kommer også i en svakere utgave med 204 HK.

En 12″ infotainment-skjerm er felt inn i dashbordet, mens føreren får nødvendig oversikt på sin digitale cockpit-skjerm. Velg Førerassistentpakke Pluss for alle nødvendige digitale trafikkassistenter. Filskifteassistent, prediktiv cruisekontroll med traikkskiltgjenkjenning, nødstilfelleassistent og mer.

Cupra Formentor hekk-compressed-width-3840px-gigapixel

Vi liker den sportslige hekken på Cupra Formentor. Foto: Cupra

Annonse

SUV-en er relativt kompakt med 445 cm i lengden (ca. midt imellom VW ID.3 og ID.4), 184 cm i bredden og 151 cm i høyden.

204 HK-versjonen starter på 399.000 kroner, mens du må ut med 420.000 roner for varianten med 245 HK.

Annonse

Konfigurer og kjøp Formentor her.

Cupra Born

Cupra Born er første elbil ut fra den spanske bilprodusenten. Her konseptbilen. Foto: Cupra

Helelektriske Cupra-biler kommer

Men de største nyhetene, når de kommer, vil bli den kompakte Born og SUV-en Tavascan. Begge bygget på Volkswagens MEB-plattform, og med batterier på opptil 77 kWt. Med opptil 500 km rekkevidde for Born og 450 km for den større Tavascan. Born skal kunne akselerere fra 0-50 på bare 2,9 sekunder, mens vi ikke har fått noen tall for Tavascan.

Siden Cupra er et racerbilmerke, blir begge modeller naturligvis tilgjengelig med bøtteseter i skinn, og i hvert fall i Tavascan skal setene ha innebygde høyttalere for en mer skreddersydd lydopplevelse for personene i bilen. Dette liker jeg, og jeg lurer på om ikke det også kan åpne for aktiv støydemping av kabinen. Dette er mye enklere å få til for hver person i bilen, dersom disse har sine personlige høyttalere nært ørene.

CUPRA Tavascan

Den elektriske SUV-en Tavascan blir råfrekk, hvis den blir som konseptbilen. Foto: Cupra

I dashbordet på Tavascan sitter blant annet en 12,3″ cockpit-skjerm, som gir føreren all nødvendig informasjon. En 13″ infotainment-skjerm kan vris mot passasjeren for bedre innsyn.

Slik er det i hvert fall i konseptbilen, vi får se hvordan den endelige produksjonsversjonen ser ut, når den tid kommer.

Cupra Tavascan dash

Infotainment-skejrmen på 13″ kan dreies mot passasjeren. Foto: Cupra

Annonse

Priser på Cupra Born og Tavascan vet vi naturligvis ikke, det vi vet er at Born kommer i løpet av 2021. Tavascan blir lenger frem i tid, antakelig ikke før i 2024.Cupra forhandles i Norge av Harald A Møller AS

Mer info: cupraofficial.no

CUPRA Tavascan inside-gigapixel-standard-width-3840px

Setene i konseptversjonen av Tavascan ser råflotte ut. Foto: Cupra

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.