Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BMW Vision Neue Klasse X vist frem

Denne visjonen blir snart virkelighet.

Skrevet av / 22.03.24 - 10:56
BMW Vision Neue Klasse X vist frem

Hos BMW betyr «Neue Klasse» et stort skifte, en endring som starter med blanke ark og en visjon om noe helt nytt. De har gjort det før, og i fjor viste de sin visjon for en kommende Neue Klasse. En helt ny serie elbiler med ny teknologi og en ny designretning.

Vision Dee ble vist på IAA, en kompakt sedan i mellomsegmentet som skal vise hvordan fremtidens 3/4-serie kan se ut.

Les også Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere Elektrisk VW GTI og BMW sikter mot 700 km

Med Vision Neue Klasse X, viser BMW hvordan de tenker at en SUV – eller som de kaller den SAV (Sports Activity Vehicle), kan se ut. Den enorme nyregrillen i en iX er tonet ned til et minimum, og ligner nesten mer på grillene BMW tegnet på 60-tallet.

Foto: BMW

Sett fra siden ser Vision Neue Klasse X ut som en krysning mellom en XM og en iX, med mer kompakte proporsjoner enn den enorme XM-en, og mer markerte linjer enn på en iX.

Les også Herregud for en bil! En sumo-bryter kan ikke være verdens raskeste sprinter. Eller? Møt BMW iX M60.

BMW sier at fremtidens elbiler vil inneholde opptil ti ganger mer datakraft enn dagens generasjon – de kaller det selv en superhjerne, som skal bringe kjøretøyene inn i æraen for mer automatisert kjøring.

Foto: BMW

Den nye plattformen som vil debutere i neue klasse i 2025, vil ha et 800-voltsystem som forbedrer ladehastigeten med opptil 30 prosent, og 10 minutters hurtiglading skal gi en rekkevidde på 300 kilometer. En ny versjon av BMW eDrive skal gi til opptil 30 prosent lengre rekkevidde, og optimaliserte dekk og spesialutviklede bremsesystemer, til å øke effektiviteten med opptil 25 prosent, i følge BMW.

Innvendig fortsetter trenden med mer miljøvennlige materialer, Verdana kalles det her, som er plante- og mineralbaserte og petroleumsfrie materialer. Som man vil finne blant annet i dørpaneler og midtkonsollen.

Foto: BMW

Hva BMW mener med Hypersonx Wheel, er ikke godt å si. I følge pressemeldingen er det en digitale funksjon som skal gjøre det mulig for alle passasjerer å nyte sitt favorittlydspor. Lyden skal visstnok genereres i sanntid og kunne justeres på Hypersonx Wheel. Javel.

Litt mer forståelig er det nye rattet med multifunksjonsknapper, en sentralt plassert pekeskjerm, og BMW Panoramic Vision som projiserer også informasjon over hele frontrutens bredde. Ganske kult faktisk.

Neue klasse får også avansert stemmestyring. Man kan for eksempel spørre en BMW Intelligent Personal Assistant om ting man lurer på, og forhåpentlig klarer BMW endelig å integrere støtte for stemmestyringen på norsk denne gangen.

Foto: BMW

Serieproduksjonen av den første helelektriske varianten av den nye arkitekturen i neue klasse, starter ved BMW-fabrikken i Debrecen i Ungarn i 2025.

BMW Vision Neue Klasse X, og Vision Dee. Foto: BMW

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “BMW Vision Neue Klasse X vist frem”

  1. Håper de nye materialene er testet godt ut først, i forhold til det nordiske klima som fuktighet og rå luft, varmt og kaldt om einan.
    Så var det bagasjeroms plassen da ? Som oss her i norge trenger til hytte turene våres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Lyd & Bilde
Scroll to Top