Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Elektrisk scooter fra BMW

BMW vil redefinere scooter-segmentet, med elektrisk konseptmodell.
BMW Motorrad Definition CE 04 (5)

BMW ønsker å ta tilbake ledertrøyen innen farkoster. Denne gangen innenfor scooter-markedet. Den tyske produsenten har avduket sitt neste konsept: Motorrad Definition CE 04.

Ingen spesifikasjoner er sluppet, og vi vet ennå ikke om eller når scooteren vil lages for massene. Men, som The Verge skriver, hvis du ønsker å redefinere scooter-markedet, så kan du ikke gjøre det uten å sette noe i produksjon.

BMW Motorrad Definition CE 04

BMW Motorrad Definition CE 04

Lang og lav

Sykkelen med det lange navnet Motorrad Definition CE 04 har en lang, lav figur, og det kantete utseendet minner litt om hva de på 1980-tallet trodde fremtidens fartøy ville se ut. Var den grå og skitten, kunne den vært med i en Mad Max-film.

Harley-Davidson presenterer... elsykkel? Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.

Batteriet ligger flatt i huset på undersiden, så det ikke opptar lasteplass. Dermed har man plass til å legge hjelmen i et skjult rom under setet.

Annonse

Sidepanelene dekker ikke hele bakenden, og det er visst med vilje for å vise frem deler av den elektriske drivlinjen.

BMW Motorrad Definition CE 04

BMW Motorrad Definition CE 04

Annonse

– Ikke en morsom sykkel

“En scooter er ikke en ‘morsom sykkel’ som man tar på en fjelltur i det fine været, men et praktisk hverdagskjøretøy man kjører fra hjemmet til kontoret med, eller for å møte venner på kvelden – rett og slett et hverdagslig kjøretøy i byen,” sier Alexander Buckan, leder for BMWs mortorsykkelavdeling, i en pressemelding.

BMW Motorrad Definition CE 04

Her får du plass til hjelmen din. Foto: BMW

Derfor har BMW jobbet med å gjøre sykkelen best mulig balansert, med lavest mulig vekt, fremfor å prioritere batterikapasitet. De regner med at urbane brukere stort sett bruker sykkelen på kortere turer, rundt 12 kilometer i døgnet. Derfor trenger ikke batteriet ha kjempelang rekkevidde, og sykkelen er heller ikke bygget for langdistansekomfort. Derimot har man ønsket enklest mulig av- og påstigning, også bakfra. Setet er derfor bygget som en benk som glir sømløst sammen med rammen, fremfor å være stort og mykt og omfavne brukerens bakende.

Sykkelen er laget for best mulig ergonomi for en enkelt bruker, uavhengig av høyde og beinlengde, og den er ikke laget med tanke på at noen skal sitte bakpå.

BMW Motorrad Definition CE 04

Enkel av- og påstigning går foran langtur-komfort. Foto: BMW

Stort display

BMW Motorrad Definition CE 04 har en stor 10,25 tommers skjerm som viser vanlig info som fart, resterende batteritid og lignende. Denne er også tilkoblet brukerens mobiltelefon. Innkommende samtaler og meldinger, og vi regner også med kart via CarPlay og Android Auto, vises på denne skjermen. Infotainmentsystemet har også innebygd egen kartnavigasjon.

BMW Motorrad Definition CE 04

Det store displayet viser viktig informasjon, i tillegg til kart og dessuten meldinger og innkommende samtaler fra mobiltelefonen. Foto: BMW

Motorrad Definition CE 04: Produksjon uvisst

Som nevnt vet vi ikke om eller når Motorrad Definition CE 04 kommer i produksjon, eller hva scooteren i så fall vil koste. La oss håpe denne, eller en lignende modell, kommer på markedet om ikke veldig lenge.

Annonse

Les hele pressemeldingen her.

BMW Motorrad Definition CE 04 (10) BMW Motorrad Definition CE 04 (9) BMW Motorrad Definition CE 04 (8) BMW Motorrad Definition CE 04 (7) BMW Motorrad Definition CE 04 (6) BMW Motorrad Definition CE 04 (5) BMW Motorrad Definition CE 04 (4) BMW Motorrad Definition CE 04 (3) BMW Motorrad Definition CE 04 (2) BMW Motorrad Definition CE 04 (1)
<
>
Det store displayet viser viktig informasjon, i tillegg til kart og dessuten meldinger og innkommende samtaler fra mobiltelefonen. Foto: BMW
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.