Elektrisk scooter fra BMW

BMW vil redefinere scooter-segmentet, med elektrisk konseptmodell.
BMW Motorrad Definition CE 04 (5)
Annonse
Annonse
forfatter

BMW ønsker å ta tilbake ledertrøyen innen farkoster. Denne gangen innenfor scooter-markedet. Den tyske produsenten har avduket sitt neste konsept: Motorrad Definition CE 04.

Ingen spesifikasjoner er sluppet, og vi vet ennå ikke om eller når scooteren vil lages for massene. Men, som The Verge skriver, hvis du ønsker å redefinere scooter-markedet, så kan du ikke gjøre det uten å sette noe i produksjon.

BMW Motorrad Definition CE 04
BMW Motorrad Definition CE 04

Lang og lav

Sykkelen med det lange navnet Motorrad Definition CE 04 har en lang, lav figur, og det kantete utseendet minner litt om hva de på 1980-tallet trodde fremtidens fartøy ville se ut. Var den grå og skitten, kunne den vært med i en Mad Max-film.

Les også
Harley-Davidson presenterer... elsykkel? Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.

Batteriet ligger flatt i huset på undersiden, så det ikke opptar lasteplass. Dermed har man plass til å legge hjelmen i et skjult rom under setet.

Sidepanelene dekker ikke hele bakenden, og det er visst med vilje for å vise frem deler av den elektriske drivlinjen.

Annonse
BMW Motorrad Definition CE 04
BMW Motorrad Definition CE 04

– Ikke en morsom sykkel

“En scooter er ikke en ‘morsom sykkel’ som man tar på en fjelltur i det fine været, men et praktisk hverdagskjøretøy man kjører fra hjemmet til kontoret med, eller for å møte venner på kvelden – rett og slett et hverdagslig kjøretøy i byen,» sier Alexander Buckan, leder for BMWs mortorsykkelavdeling, i en pressemelding.

BMW Motorrad Definition CE 04
Her får du plass til hjelmen din. Foto: BMW

Derfor har BMW jobbet med å gjøre sykkelen best mulig balansert, med lavest mulig vekt, fremfor å prioritere batterikapasitet. De regner med at urbane brukere stort sett bruker sykkelen på kortere turer, rundt 12 kilometer i døgnet. Derfor trenger ikke batteriet ha kjempelang rekkevidde, og sykkelen er heller ikke bygget for langdistansekomfort. Derimot har man ønsket enklest mulig av- og påstigning, også bakfra. Setet er derfor bygget som en benk som glir sømløst sammen med rammen, fremfor å være stort og mykt og omfavne brukerens bakende.

Sykkelen er laget for best mulig ergonomi for en enkelt bruker, uavhengig av høyde og beinlengde, og den er ikke laget med tanke på at noen skal sitte bakpå.

BMW Motorrad Definition CE 04
Enkel av- og påstigning går foran langtur-komfort. Foto: BMW

Stort display

BMW Motorrad Definition CE 04 har en stor 10,25 tommers skjerm som viser vanlig info som fart, resterende batteritid og lignende. Denne er også tilkoblet brukerens mobiltelefon. Innkommende samtaler og meldinger, og vi regner også med kart via CarPlay og Android Auto, vises på denne skjermen. Infotainmentsystemet har også innebygd egen kartnavigasjon.

BMW Motorrad Definition CE 04
Det store displayet viser viktig informasjon, i tillegg til kart og dessuten meldinger og innkommende samtaler fra mobiltelefonen. Foto: BMW

Motorrad Definition CE 04: Produksjon uvisst

Som nevnt vet vi ikke om eller når Motorrad Definition CE 04 kommer i produksjon, eller hva scooteren i så fall vil koste. La oss håpe denne, eller en lignende modell, kommer på markedet om ikke veldig lenge.

Annonse

Les hele pressemeldingen her.

BMW Motorrad Definition CE 04 (10) BMW Motorrad Definition CE 04 (9) BMW Motorrad Definition CE 04 (8) BMW Motorrad Definition CE 04 (7) BMW Motorrad Definition CE 04 (6) BMW Motorrad Definition CE 04 (5) BMW Motorrad Definition CE 04 (4) BMW Motorrad Definition CE 04 (3) BMW Motorrad Definition CE 04 (2) BMW Motorrad Definition CE 04 (1)
<
>
Det store displayet viser viktig informasjon, i tillegg til kart og dessuten meldinger og innkommende samtaler fra mobiltelefonen. Foto: BMW

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.