TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX M60 får 619 hk og 1100 Nm

Bowers & Wilkins-anlegg, laserlys og luftjæring er standard.

forfatter
Publisert 05.01.22 - 09:33

Hvis man ikke synes at BMW iX M50 er M nok, hva med denne? Den ser kanskje ikke så spesiell ut sammenlignet med en M50, men iX M60 er et monster i forkledning. Bilen som kommer til sommeren, har diskrete endringer på utsiden, med den klassiske M-logen bak, på sidene, og sågar på bremsekaliperne.

Men det er under man finner de viktige oppgraderingene.

Luftfjæring med nivåkontroll, er i likhet med M50, standardutstyr her. Det samme er en anti-rollbar på bakakselen, og to leketriske motorer med høyere effekt. Den bakre leverer 360 kW eller 486 hk, den fremre 190 kW/258, for en makseffekt på 619 hk.

Les også Den beste elektriske SUVen BMW iX xDrive40 er et nydelig sted å være både på lange og korte turer.
BMW iX40

Som om det ikke er nok, er det samlede dreiemomentet 1100 Nm når launch control er aktivert, som skyter den store bilen fra stillestående til 100 km/t, på 3,8 sekunder. Toppfarten er som vanlig for de fleste raske, tyske biler, begrenset til 250 km/t.

Men hva mer rekkevidden da, hører jeg dere spør? Den er slett ikke verst. 566 km er ikke så ille, siden bilen bruker det samme batteriet på 111,5 kWt som sitter i iX xDrive50. Forbruket er oppgitt til 21,6 kWt/100 km på blandet kjøring, og med en ladekapasitet på 200 kW skal man kunne lade fra 10 til 80 prosent på 35 minutter.

10 minutters hurtiglading skal holde til en rekkeviddeøkning på 15 mil.


Den er ikke bare styggrask, men godt utstyrt fra grunnen av.

Anlegget fra Bowers & Wilkins – Diamond Surround Sound system – er standard, og noe av det beste du kan finne i en bil. Den leveres også med BMW Live Cockpit Professional og BMW Natural Interaction, med tale-  og bevegelsesstyring. BMW Laser Light, Comfort Access, og seteventilasjon foran er også en del av en rikholdig utstyrsliste.

M60 kan også leveres med 22-tommers felger i Titanium Bronze-design.

BMW sier at forhandlerne tar i mot bestillinger i løpet av januar, og de første bilene kan leveres allerede i juni 2022. Prisene starter på 1.149.000 kr for en ganske søkklastet og lynrask iX M60.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Nydelig og klassisk – samtidig sportslig og rå!!!

Ja – jeg Eivind O Skogen Haugene 2900 Fagernes – drømme r om og kunne ha vært den lykkelege eier av en slik vidunderlig bil m60 i grønn farge..tenk !!!

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Porsche Taycan får lengre rekkevidde Øker rekkevidden etter service.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend