TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

BMW i5 kommer også som stasjonsvogn

Den elektriske 5-serien nærmer seg.

forfatter
Publisert 16.03.23 - 08:56

Den kommende batterielektriske femmeren, blir en viktig bil for BMW. Ved siden av 3-serien har 5-serien vært en av BMWs mest populære modellserier. Over 10 millioner 5-seriemodeller har blitt produsert siden debuten i 1973.

Nå nærmer den helektriske utgaven seg, og den kommer også som stasjonsvogn, eller touring som BMW kaller det.

Men først kommer den som en firedørs sedan, godt skjult under teppet på bildene her, men på bildet under, kan man ane proporsjonene som forteller oss at BMW i5 blir en god del større enn en BMW i4.

BMW i5 Touring

Foto BMW

BMW i5 skal på BMWs Group Plant i Dingolfing i Bayern. Samme fabrikk som produserer 5-serien i dag, 7-serie, 8-serie og BMW iX.

Under BMW Groups årlige konferanse, kunne Oliver Zipse, styreleder i BMW AG, avsløre at det også vil komme en BMW i5 i M-versjon.

– BMW i4 M50 viser hvordan BMW blander dynamisk ytelse og elektrisk kjøreglede til perfeksjon. En tilsvarende sportslig modell vil også bli å finne i den nye BMW i5-familen, sier Zipse.

Les også Se alle elbilene som kommer i 2023 De 30 viktigste elbilene.

BMW i4 M50 var den bestselgende BMW M-modellen på verdensbasis i 2022.

Den elektriske femmeren lanseres som i5 sedan i oktober, med året etterpå lanserer BMW stasjonsvognutgaven i5 Touring.

 

BMW i4 M50

Kjøremaskin for kjøreglade

BMW i4 M50 er et vellykket kompromiss mellom racerbil og familiebil.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Svensk Easee-forbud påvirker Norge Sverige forbyr Easee-ladere. Nå stanses salget blant flere i Norge.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke kjøre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den raskeste eller mest utholdende el-SUV-en, men du verden for en komfort!
BMW bekrefter i5 Den elektriske 5-serien nærmer seg.
Porsche planlegger sportslig SUV Batterielektrisk SUV i 2027.
NIO ET5 - utfordrer Tesla Model 3 NIO ET5 har Tesla Model 3 som sin mest åpenbare konkurrent, og er den første bilen derfra under den beryktede momsgrensen.
Følg Lyd & Bilde