Nyhet

Sånn ser BMW for seg at vi forflytter oss i byen

BMW i Vision AMBY er en elsykkel, men en mye raskere en.

Skrevet av / 08.09.21 - 09:00
Sånn ser BMW for seg at vi forflytter oss i byen

Under IAA Mobility 2021 i München, viste BMW de allerede annonserte elbilene i4 og iX,  samt en hydrogenutgave av suven X5. Men det var deres i Vision-program som var det mest spennende derfra.

Hvis vi ser bort fra konseptbilen i Vision Circular, som kan bygges med bærekraft og null cCO2 som mål, var det elsykkelen vi merket oss.

Den futuristisk utseende i Vision AMBY, er litt mer enn en elsykkel, og BMW tenker seg at dens begrensning på 25 km/t som makshastighet, kan ‘oppheves’ med riktig førerkort og forsikring, hvis man trenger mer fart for å ferdes på veier utenfor bysentra, hvor hastigheten kan være opptil 60 km/t.

Alternativt kan man velge Motorrad Vision AMBY, som er en lett motorsykkel hvor man slipper å trø på pedalene for å holde farten.

i Vision AMBY, og Motorrad Vision AMBY

Sykkelen kan bruke geofencing for å begrense toppfarten, og sånn kan man viske ut forskjellen mellom en elsykkel og en elscooter etter behov.

Konseptsykkelen er utstyrt med et 2 kWt batteri, som skal rekke til 300 km i opptil 25 km/t, før det må lades, og alt kan selvsagt styres med en app på mobilen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top