Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sånn ser BMW for seg at vi forflytter oss i byen

BMW i Vision AMBY er en elsykkel, men en mye raskere en.

Under IAA Mobility 2021 i München, viste BMW de allerede annonserte elbilene i4 og iX,  samt en hydrogenutgave av suven X5. Men det var deres i Vision-program som var det mest spennende derfra.

Hvis vi ser bort fra konseptbilen i Vision Circular, som kan bygges med bærekraft og null cCO2 som mål, var det elsykkelen vi merket oss.

Den futuristisk utseende i Vision AMBY, er litt mer enn en elsykkel, og BMW tenker seg at dens begrensning på 25 km/t som makshastighet, kan ‘oppheves’ med riktig førerkort og forsikring, hvis man trenger mer fart for å ferdes på veier utenfor bysentra, hvor hastigheten kan være opptil 60 km/t.

Alternativt kan man velge Motorrad Vision AMBY, som er en lett motorsykkel hvor man slipper å trø på pedalene for å holde farten.

Annonse

i Vision AMBY, og Motorrad Vision AMBY

Sykkelen kan bruke geofencing for å begrense toppfarten, og sånn kan man viske ut forskjellen mellom en elsykkel og en elscooter etter behov.

Annonse

Konseptsykkelen er utstyrt med et 2 kWt batteri, som skal rekke til 300 km i opptil 25 km/t, før det må lades, og alt kan selvsagt styres med en app på mobilen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.