Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Avatar gjør comeback på kino

Om kun noen uker kan du få et gjensyn, på kino (!), med James Camerons megasuksess, Avatar.

Skrevet av / 24.08.22 - 10:08
Avatar gjør comeback på kino

I forbindelse med lanseringen av ny trailer for Avatar: The Way of Water annonserte Disney (som nå eier 20th Century Fox) samtidig at de ville relansere Avatar på kino i høst.

I 2009 skapte den maniske regissøren James Cameron filmhistorie med sitt VISUELLE mesterverk, Avatar, den mest innbringende filmen noensinne.

3D-teknologien var på sitt høydepunkt, alle snakket om det og besøkstallene på 3D-filmer på kino var rekordhøyt. På den årlige CES-messen i Las Vegas (2010) var 3D det eneste TV-produsentene frontet.

Skulle du meske deg med den nye teknologien i egen stue måtte du dog investere i en ny flaggskips-TV, samt være forberedt på å svi av 5-8.000 på briller alene. I tillegg stod du i fare for å ikke kunne bruke dine 3D-briller om naboen inviterte på 3D-filmaften, for han hadde et annet TV-merke må vite.

Avatar (Foto: 20th Century Fox)

Vi innrømmer det så gjerne, vi lot oss imponere og rive med av den visuelt storslåtte filmen, men, så var vi da også så fremsynte at vi i anmeldelsen skrev:

..om vi skreller bort alt det digitale stashet (og 3D-effekten), så sitter vi tilbake med en ganske så ordinær, ja rent klisjémessig, historie om kampen mellom det gode og onde ute i en fjern galakse – far, far away.

 

Les også Avatar 3D Et visuelt blendende mesterverk.

Den 23. september blir filmen relansert på kino, og i dag ble det sluppet ny trailer:

 

Men, du har snart mer i vente fra de blå avatarene på Pandora!

Det virker virkelig ikke som Cameron tok seg særlig notis av vår anmeldelse, men heller fokuserte på de astronomiske billettinntektene; for de siste 13 (!) årene har ikke kanadieren fokusert på NOE ANNET enn oppfølgerfilmer til sitt sci-fi-epos. Og ja, vi snakker om oppfølgere i flertall – hele fire stykker av dem.

Filmene har fått stadig nye premieredatoer, og selv om det i høyeste grad medfører riktighet at korona-helvete har forskjøvet de fleste storfilmene fra kinopremiere de siste to-tre årene, så må vi faktisk få minne om at Avatar 2 opprinnelig hadde planlagt premiere i 2014 (!).

Samme år skrev vi om at filmingen hadde startet på New Zealand. Høsten 2020 kunne vi melde at filmingen var avsluttet.

Les også Dragens tidsalder HBO Max satser stort på at prequel-serien til Game of Thrones skal løfte strømmetjenesten til gamle høyder. Det tror vi den vil!

I forbindelse med sluttføringen av filmingen, uttalete Cameron:

COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. (…) …that doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3,’. So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.

20th Century Fox slapp tidligere i år traileren til Avatar: The Way of Water. Filmen er James Camerons første oppfølger til Avatar.

 

Oppfølgerfilmen får kinopremiere den 14. desember 2022.

Mer enn ett tiår etter hendelsene i den første filmen, forteller Avatar: The Way of Water oss historien om Sully-familien (Jake, Neytiri og deres barn), om tragediene som følger dem, og hvor langt de må gå for å beskytte hverandre og holde seg i live.

Filmen er regissert av James Cameron, og produsert av Cameron og Jon Landau.

Rollebesetningen består av Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement og Kate Winslet.

Avatar 2 1
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

Premieredatoen for Avatar 2 er satt til 14. desember – så her er det fortsatt mye post production-arbeide i vente.

Og, den som lever har mer å glede seg til:

  • Avatar 3: 2024
  • Avatar 4: 2026
  • Avatar 5: 2028
Avatar 2 7 Avatar 2 5 Avatar 2 2 Avatar 2 3 Avatar 2 4 Avatar 2 6 Avatar 2 9 Avatar 2 8
<
>
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)
Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Avatar relansering
Avatar (Foto: 20th Century Fox)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Scroll to Top