Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Avatar 2: Filmingen er ferdig!

James Camerons (etterlengtede?) oppfølger til megasuksessen Avatar, slippes den 26. desember - om 2 (!) år.

Skrevet av / 03.10.20 - 00:01
Avatar 2: Filmingen er ferdig!

I 2009 skapte den maniske regissøren James Cameron filmhistorie med sitt VISUELLE mesterverk, Avatar.

 

3D-teknologien var på sitt høydepunkt, alle snakket om det og besøkstallene på 3D-filmer på kino var rekordhøyt. På den årlige CES-messen i Las Vegas (2010) var 3D det eneste TV-produsentene snakket om.

Skulle du meske deg med den nye teknologien i egen stue måtte du investere i en ny flaggskips-TV, samt være forberedt på å svi av 5-8.000 på briller alene. I tillegg stod du i fare for å ikke kunne bruke dine 3D-briller om naboen inviterte på 3D-filmaften, for han hadde et annet TV-merke må vite.

Vi innrømmer det så gjerne, vi lot oss imponere og rive med av den visuelt storslåtte filmen Avatar, men, så var vi da også så fremsynte at vi i anmeldelsen skrev:

“..om vi skreller bort alt det digitale stashet (og 3D-effekten), så sitter vi tilbake med en ganske så ordinær, ja rent klisjémessig, historie om kampen mellom det gode og onde ute i en fjern galakse – far, far away.”

Det virker ikke som Cameron tok seg særlig notis av vår anmeldelse, men heller fokuserte på de astronomiske billettinntektene, for de siste 11 årene har ikke kanadieren fokusert på NOE ANNET enn oppfølgerfilmer til sitt sci-fi-epos. Og ja, vi snakker om oppfølgere i flertall – hele fire stykker av dem.

Filmene har fått stadig nye premieredatoer, og selv om det i høyeste grad medfører riktighet at korona-helvete har forskjøvet de fleste storfilmene fra kinopremiere i 2020, så må vi faktisk få minne om at Avatar 2 opprinnelig hadde planlagt premiere i 2014 (!).

Samme år skrev vi om at filmingen hadde startet på New Zealand.

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

I forbindelse med sluttføringen av filmingen, uttaler Cameron:

“COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. (…) …that doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3,’. So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.”

Men NÅ ser det ut til at første oppfølgerfilm er i ferd med å materialisere seg, Variety kunne for noen dager siden melde at filmingen til Avatar 2 er sluttført, samt at 95 % av scenen for Avatar 3 (de er innspilt simultant) også er i boks.

Avatar 2 (Foto: Fox/Disney)

Premieredatoen (den foreløpige må vi understreke) for Avatar 2 er satt til 22. desember 2022 – så her er det MYE post production arbeide i vente.

Og, den som lever har mer å glede seg til:

  • Avatar 3: 2024
  • Avatar 4: 2026
  • Avatar 5: 2028
Avatar (Foto: Fox/Disney)

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top