TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

3D-plasma fra Panasonic

Panasonic lanserer alt fra håndholdte 3D videokameraer til gigantiske 3D plasmaskjermer på årets CES-messe.

forfatter
Publisert 07.01.10 - 00:51

Panasonic ønsker å være en av premissleverandørene for 3D i hjemmet, og gjennom samarbeidet med James Cameron på produksjonen av «Avatar» har de fått god kjennskap til hele 3D-kjeden. Ekstra interessant for TV- og videoprodusenter var nok introduksjonen av en håndholdt, kompakt 3D-camcorder med doble linser som gjør det langt lettere å filme i ekte 3D.
3D plasma
På hjemmefronten knyttes det desto større forventninger til Panasonics nye 3D-plasma, og den største nyheten er den populære Viera V-serien får en kraftig oppgradering i 2010, i form av 3D-teknologi. I følge Panasonic er det ikke snakk om en liten revisjon, men en helt ny TV.
Den nye 3D V-serien kommer aller først i 65, 58, 54 og 50 tommers størrelse, hvor plasmapanelets fosforceller etter sigende er ”optimalisert for best mulig 3D ytelse”. Disse skjermene har 120Hz bildefrekvens for å kunne vise et stereoskopisk 3D-bilde i Full HD. Men bildekvaliteten i vanlig 2D skal også være forbedret takket være et nytt ”Infinite black” bildepanel.

En 3DTV er til liten nytte uten 3D-innhold, og derfor lanserer Panasonic også sin nye 3D-kompatible BD-spiller DMP-BDT350 som oppfyller den nylig lanserte “3D-spesifikasjonen” fra Blu-ray Disc Association.
Panasonic lanserte også et samarbeid med DirecTV om distribusjon av 3D-basert innhold til amerikanske TV-seere. Millioner av amerikanere vil om kort tid kunne oppgradere sin eksisterende HD-boks over nettet, og få tilgang til sport musikk, dokumentarer, film og underholdningsprogrammer i ekte 3D. Finalen i MLB Baseball vil filmes i 3D senere i år.
Flere Viera-funksjoner
Panasonics Viera-skjermer får også flere interessante funksjoner i 2010, blant de aller hotteste er integrert Skype-funksjon som åpner for videosamtaler med familie og venner rett fra sofakroken.

For mer info, sjekk ut http://panasonic.net/avc/viera/3d/
Årets CES-messe ser ut til å bli den mest innholdsrike på lenge. Følg med på www.lydogbilde.no for siste nytt fra Las Vegas!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde