Search
Generic filters

3D-plasma fra Panasonic

Panasonic lanserer alt fra håndholdte 3D videokameraer til gigantiske 3D plasmaskjermer på årets CES-messe.

Panasonic ønsker å være en av premissleverandørene for 3D i hjemmet, og gjennom samarbeidet med James Cameron på produksjonen av «Avatar» har de fått god kjennskap til hele 3D-kjeden. Ekstra interessant for TV- og videoprodusenter var nok introduksjonen av en håndholdt, kompakt 3D-camcorder med doble linser som gjør det langt lettere å filme i ekte 3D.
3D plasma
På hjemmefronten knyttes det desto større forventninger til Panasonics nye 3D-plasma, og den største nyheten er den populære Viera V-serien får en kraftig oppgradering i 2010, i form av 3D-teknologi. I følge Panasonic er det ikke snakk om en liten revisjon, men en helt ny TV.
Den nye 3D V-serien kommer aller først i 65, 58, 54 og 50 tommers størrelse, hvor plasmapanelets fosforceller etter sigende er ”optimalisert for best mulig 3D ytelse”. Disse skjermene har 120Hz bildefrekvens for å kunne vise et stereoskopisk 3D-bilde i Full HD. Men bildekvaliteten i vanlig 2D skal også være forbedret takket være et nytt ”Infinite black” bildepanel.

En 3DTV er til liten nytte uten 3D-innhold, og derfor lanserer Panasonic også sin nye 3D-kompatible BD-spiller DMP-BDT350 som oppfyller den nylig lanserte “3D-spesifikasjonen” fra Blu-ray Disc Association.
Panasonic lanserte også et samarbeid med DirecTV om distribusjon av 3D-basert innhold til amerikanske TV-seere. Millioner av amerikanere vil om kort tid kunne oppgradere sin eksisterende HD-boks over nettet, og få tilgang til sport musikk, dokumentarer, film og underholdningsprogrammer i ekte 3D. Finalen i MLB Baseball vil filmes i 3D senere i år.
Flere Viera-funksjoner
Panasonics Viera-skjermer får også flere interessante funksjoner i 2010, blant de aller hotteste er integrert Skype-funksjon som åpner for videosamtaler med familie og venner rett fra sofakroken.

For mer info, sjekk ut http://panasonic.net/avc/viera/3d/
Årets CES-messe ser ut til å bli den mest innholdsrike på lenge. Følg med på www.lydogbilde.no for siste nytt fra Las Vegas!

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.