TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

X-files – I Want to Believe

Anmeldelse

The X Files var en heller tvilsom fjernsynsserie, og nå kommer altså spillefilmen, attpå til som director’s cut på DVD.

forfatter
Publisert 29.12.08 - 14:20


Mulder, som tror på det synske har trukket seg tilbake, men får besøk av Sculler som ber pent om hjelp. FBI agent Monica er sporløst forsvunnet og man frykter hun blir drept. Det haster å finne henne, og en synsk gammel katolsk prest er allerede kontaktet.

Han bor i et hjem for pedofilt straffede prester og har i sin tid forgrepet seg på et trettitall gutter. Men synsk er han, og husker bare litt etter litt hva som kan ha skjedd med Monica. Nå skjer det etter hvert mye annet mystisk også, diverse avskårne armer og bein blir funnet nedgravd i snø og is. Det dreier seg selvfølgelig om seriemord, medisinske forsøk og transplantasjon av organer.

Alt er rørt inn i en kvasireligiøs saus og kunne nok vært godkjent hadde dette på noe punkt vært en spennende historie. Men alt går på automatgear, og FBI hadde sikkert løst denne gåten på egen hånd, helt uten synsk hjelp. Da blir liksom filmens motto I want to believe ganske tomt. Skuespillerne ser ut til å kjede seg skikkelig, og det gjør vi også. Vi gir filmen tre stjerner for dem som vil oppleve gjensynet.

Lyd og bilde får fire. Ekstramaterialet er uendelig langt med en rekke bakomfilmer. Men det hjelper så lite når filmen er dårlig. Fire stjerner. Vedlagt finnes også en ekstra digital plate slik at man kan overføre filmen til pc. Men hvem har vel lyst til det?

Pål Bang-Hansen

 

Release: 26. november
Regi: Chris Carter
Med: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Billy Connolly
Land: USA    År: 2008    Tid: 1:44 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend