Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: X-files – I Want to Believe

Anmeldelse

The X Files var en heller tvilsom fjernsynsserie, og nå kommer altså spillefilmen, attpå til som director’s cut på DVD.

Publisert 29.12.08 - 14:20
X-files – I Want to Believe
Tor Aavatsmark


Mulder, som tror på det synske har trukket seg tilbake, men får besøk av Sculler som ber pent om hjelp. FBI agent Monica er sporløst forsvunnet og man frykter hun blir drept. Det haster å finne henne, og en synsk gammel katolsk prest er allerede kontaktet.

Han bor i et hjem for pedofilt straffede prester og har i sin tid forgrepet seg på et trettitall gutter. Men synsk er han, og husker bare litt etter litt hva som kan ha skjedd med Monica. Nå skjer det etter hvert mye annet mystisk også, diverse avskårne armer og bein blir funnet nedgravd i snø og is. Det dreier seg selvfølgelig om seriemord, medisinske forsøk og transplantasjon av organer.

Alt er rørt inn i en kvasireligiøs saus og kunne nok vært godkjent hadde dette på noe punkt vært en spennende historie. Men alt går på automatgear, og FBI hadde sikkert løst denne gåten på egen hånd, helt uten synsk hjelp. Da blir liksom filmens motto I want to believe ganske tomt. Skuespillerne ser ut til å kjede seg skikkelig, og det gjør vi også. Vi gir filmen tre stjerner for dem som vil oppleve gjensynet.

Lyd og bilde får fire. Ekstramaterialet er uendelig langt med en rekke bakomfilmer. Men det hjelper så lite når filmen er dårlig. Fire stjerner. Vedlagt finnes også en ekstra digital plate slik at man kan overføre filmen til pc. Men hvem har vel lyst til det?

Pål Bang-Hansen

 

Release: 26. november
Regi: Chris Carter
Med: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Billy Connolly
Land: USA    År: 2008    Tid: 1:44 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Langt fra originalen!

Nok en gang J.Lo: Nei takk!

Kongen krones – til tragedie!

Scroll to Top